Martie 2011: cea mai bună lună din istoria grupului BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 11.04.2011
Grupul BMW nu dă semne de slăbiciune pe segmentul premium. Germanii au înregistrat în martie cea mai bună evoluţie din istorie, cu un Seria 5 care s-a vândut "ca pâinea caldă".

Esential

30.954 de unităţi Seria 5 s-au vândut în luna martie la nivel global.
382.758 de maşini a vândut BMW în primul sfert al anului.

Chiar dacă Audi se laudă cu rezultate record în primul sfert al anului, BMW nu are mari motive de îngrijorare. Lucrurile au mers foarte bine şi pentru constructorul bavarez, care a înregistrat un record absolut de vânzări lunare în martie.

Statisticile arată că BMW, MINI şi Rolls Royce au vândut împreună 165.842 de maşini, cu 17% mai mult decât anul trecut. Rezultatul îl depăşeşte chiar şi pe cel înregistrat în cea mai bună lună din istoria BMW (152.271 de unităţi - decembrie 2007), stabilind un nou record absolut.

În primele 3 luni ale lui 2010, constructorul german a vândut cu 67.000 de unităţi mai mult decât în perioada similară a anului trecut, adică în creştere cu 21.3 procente. Graţie evoluţiei bune, BMW a reuşit să vândă 382.758 de automobile în numai 3 luni.

Ian Robertson, directorul de marketing şi vânzări BMW, a recunoscut că grupul a avut un început de an fulminant. Bazându-se pe evoluţia bună, înregistrată pe pieţele din SUA şi Europa, germanii speră să depăşească 1.5 milioane de vehicule vândute în acest an, cifră care le-ar aduce un nou record istoric.

Cel mai vândut model BMW în luna martie a fost, cum era de aşteptat, noul Seria 5, care a totalizat 30.954 de unităţi, dublu faţă de performanţa înregistrată în aceeaşi perioadă a lui 2010. În decursul unui an de la debutul comercializării noului Seria 5, BMW a reuşit să vândă peste 200.000 de unităţi.

Deşi a fost privit cu scepticism de către fanii brandului, Countryman a fost cel mai vândut model al subsidiarului Mini în luna martie. El a totalizat 8392 de comenzi, adică mai mult de un sfert din ceea ce a vândut Mini în martie. 

via | egmcartech

Comentarii (17)

  • BMW
    tocmai acum si'au gasit si cei de la BMW sa vanda... cand Audi se tot pregateste(zbate) sa ii intreaga la vanzari.
    Noul seria 5, Jos palaria!
    17 5
  • bmw......
    bmw va ramane pe primul loc in lume si in urmatori 2-3 ani......
    audi sa ridicat considerabil in ultimi ani insa e greu cu bmw.....
    audi mai bine siar pune in minte sa depaseasca mercedes care este deocamdata pe locul 2.....
    15 6
  • Nu stiu daca BMW o sa ramana lider sau nu, dar seria 5 asta este prea frumoasa in realitate ca sa nu o cumperi . Diferenta dintre AUDI si BMW este ca masinile AUDI arata la fel ca in poze, la BMW arata mult mult mai bine in realitate. Daca cineva mai avea vreun dubiu ca A8 nu este A4 mai mare va spun ca l-am vazut si nu m-a impresionat cu nimic, interior de 10 exterior prea intalnit. Am vazut chiar azi si un A7, este putin mai deosebit din fata si lateral, dar cand vezi spatele mai bine NU. In schimb am vazut A5 sportsportback, jos palaria, arata foarte bine.
    16 5
  • @tzenu_bmw
    Stiu ca ai zis ca M5-ul vechi arata mai agresiv ca cel nou, sunt sigur ca atunci cand o sa-l vezi pe strada o sa-ti schimbi parerea.
    7 3
  • Apropo de Countryman, am vazut unu in Bucuresti, prima impresie pe care mi-a lasat-o a fost ca la X1, mai mari in poze ca in realitate. Masina arata fenomenal, este atat de bine proportionata si perfecta si pentru oras si pentru drum de tara
    7 5
  • Sunt fa BMW si ma bucur, dar frate cum sa iti cumperi AUDI in locul Mercedes ????!!!!
    12 7
  • @@tzenu_bmw
    da.......asa am zis......M5 E60 era o 'bestie'
    tin minte ca intro seara ma plimbam linistit si din fata mea sau aprins niste 'pozitii' extrem de agresive.....si cand mam apropiat la 4-5 metri soferu a turat motoru pana in 6-7000 rpm(mau luat fiori)
    abia astept sal vad pe strada(F10) insa seria 5 am avut ocazia sa o admir in toata splendoarea sa de aproape.....
    e frumoasa masina...insa e putin banala.......spatele este extraordinar mai ales pe timp de noapte.....
    vom vedea......numa bine.....
    7 4
  • @tzenu_bm
    Adevaru ca farurile de la cel vechii erau ca 2 ochi.
    6 1
  • ? mercedes, audi ,bmw
    stiti cum e vorba aia (mercedes si restul masinilor) asa ca fara comparatie cu merc este in liga sa
    9 12
  • Articol eronat
    Articolul este eronat! Cele 382.758 unitati vandute in primele3 luni ale anului, respectiv 165.842 in luna martie, nu sunt doar vanzarile BMW, sunt vanzarile cumulate ale BMW Group care cuprinde: brandul BMW, Mini, Roll Royce, BMW Motorcycles si Husqvarna Motorcycles. BMW a vandut in martie 134,892 masini si respectiv 321.175 unitati in primele 3 luni, cu doar 2,7% mai mult decat Audi (care a vandut 312.600 unitati). Luna martie a fost intradevar una excelenta pt BMW, care este in continuare liderul segmentului premiu din pct de vedere al unitatilor vandute.

    Sursa informatiilor mele este www.bmwgroup.com.

    P.S.: Odata cu punerea in vanzare a noului A6, din aprilie parca, este posibil ca Audi sa echilibreze situatia in clasa mare, clasa care din pct meu de vedere reprezinta calcaiul lui Ahile pt Mercedes care a pierdut oarecum contactul cu Audi si BMW.
    10 6
  • rzn ozn
    bmw si mercedes, atat!
    mai lasati dracu audi-urile alea, aia nu e masina, audi = VAG, asta chiar nu va spune nimic? daca voua va plac gunoaiele alea de masini... .De ani buni tot scot aceeasi fata de masina cu toate natiile de caroserii posibile, pur si simplu n-au mai venit cu nimic nou, si mai au si niste scoruri de o nesimtire iesita din comun, ei chiar au impresia ca-s buni cu initialele alea pe spatele masinii TDI... sa inteleg ca de 15 de ani n-au evoluat deloc
    8 3
  • BaditzaEx
    despre Audi
    cel putin cu acele TDI-uri mai au mult pana sa ajunga la BMW si Benz
    8 3
  • @lau , cgc
    Aici in SUA situația e formidabila , BMW-uri noi la toate culturile , noul seria 5 e o adevarata mașina perfecta lux , sport si eleganta peste concurenta.
    Abia astept sa-mi cumpar BMW înapoi.
    6 2
  • Ia dati un ochi aici sa vedeti cine a castigat dintre cele 3 marci.Mercedes,Audi,BMW...http://www.autobild.de/artikel/audi-a6-bmw-5er-mercedes-e-klasse-test-1600531.html
    3 2
  • @Donau
    Este normal ca A6 din 2009 pana azi e ceva, oricum tot A4 mai mare este.
    1 3
  • Chiar si redactorul recunoaste ca Audi A6 castiga acest test datorita faptului ca este mai rapid,mai sportiv,mai ieftin,mai economic decat concuretii sai,dar BMW are un caracter mult mai puternic decat A6 si E-kllase
    3 1
  • Bummer
    @altii
    Pot sa faca concurenta orice nu ar face ca oricum BMW tot BMW e , e mult mai dorit ca concurenta .
    si sunt sigur ca oamenii aleg BMW pentru ca e deosebit de concurenta /
    Eu cred ca BMW e in FRUNTA PREMIUM pentru ca are un design DUR deosebit ce se face evidentiat de concurenta , si are MOTOARE de ZILE Mari., ceea ce nu are Audi si Mercedes.
    SI oamenii iubesc masinele PUTERNICe primesc incredere la volanurile BMW_urilor.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru