Mercedes-Benz F125 Hydrogen Gullwing a debutat la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.09.2011
Mercedes-Benz a prezentat galeria foto oficială a noului F125 Hydrogen Gullwing Concept, model care prefigurează viitorul S-Klasse.

Esential

0.79 kilograme de hidrogen consumă Mercedes F125 Concept la suta de kilometri. Cantitatea echivalează 2.7 litri de motorină.

Conceptul Mercedes F125 Hydrogen Gullwing a debutat astăzi la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul aniversează 125 de ani de la înregistrarea patentului numărul 37435 la Biroul de Patente din Berlin, ce viza un vehicul cu propulsie pe benzină, vehicul care a schimbat modul în care călătoresc oamenii. De data aceasta, F125 Hydrogen Gullwing este un concept care prefigurează viitorul S-Klasse, alături de viitorul CL. Modelul este alimentat cu hidrogen şi are un aspect futurist, amintind totuşi de vechiul F800 Style.

Conceptul F125 este echipat cu patru motoare electrice şi este alimentat de patru seturi de celule cu hidrogen. Mercedes-Benz pregăteşte debutul primului său vehicul alimentat cu hidrogen în anul 2014, moment în care un succesor al lui F125 Hydrogen Gullwing va debuta pe piaţă. Acest concept se bucură de un sistem de infotainment avansat, numit @yourCOMAND, care promite să schimbe experienţa şoferului prin tehnologie.

Cele patru motoare electrice ale lui Mercedes-Benz F125 furnizează un vârf de 313 CP şi o putere constantă de 231 CP, suficient pentru un timp 0-100 km/h de numai 4.9 secunde şi o viteză maximă de 220 km/h. Cu un plin de hidrogen, modelul are o autonomie de aproape 1000 de kilometri.

Graţie bateriei de la bord, Mercedes F125 poate să parcurgă 50 de kilometri în modul 100% electric, fără a folosi energia înmagazinată în celulele cu hidrogen.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • :)
    Asta da autonomie pentru un asemenea motor.

    Bravo Mercedes!!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru