Mercedes C-Klasse va deveni mai ecologic gratie noilor motorizari

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 17.04.2010
Mercedes a introdus pe patru versiuni ale modelului C-Klasse tehnologia BlueEFFICIENCY si sistemul start/stop pentru reducerea consumului de carburant si a emisiilor de CO2.

Mercedes-Benz a decis sa ecologizeze putin modelul C-Klasse prin introducerea tehnologiei BlueEFFICIENCY si a sistemul Start/Stop. Cele patru versiuni ale lui C-Klasse care vor beneficia de aceste modificari sunt C 180 CGI, C 200 CGI, C 220 CDI si C 250 CDI.

Primele doua variante dispun de propulsorul de 1.8 litiri pe benzina cu injectie directa, in timp ce ultimele doua versiuni sunt propulsate de un motor diesel cu o cilindree de 2.1 litri. Primele trei versiuni vor beneficia de o transmisie manuala cu sase rapoarte.

C 180 CGI BlueEFFICIENCY este capabil sa livreze pana la 154 de cai putere si sa dezvolte un cuplu motor maxim de 250 Nm. Multumita noilor tehnologii aplicate de inginerii Mercedes propulsorul acestui model va avea un consum de carburant mai mic cu 10 %, iar valorile emisiilor de CO2 produse vor scadea cu acelasi procentaj.

Motorul versiunii C 200 CGI BlueEFFICIENCY este capabil sa produca pana la 181 de cai putere si poate sa dezvolte un cuplu motor maxim de 270 Nm.

Valorile emisiior de CO2 anuntate de oficialii Mercedes pentru aceasta versiune sunt de 158 de g/km.

Noul C 220 CDI BlueEFFICIENCY va fi cel mai economic C-Klasse, acesta reusind sa consume 4.4 l/100 km. La fel ca si versiunile pe benzina C 220 CDI BlueEFFICIENCY dispune de tehnologia start/stop si de o cutie de viteze cu sase trepte. Ultima varianta propusa de Mercedes este C 250 CDI BlueEFFICIENCY care, in plus fata de celelalte versiuni, va dispune si de tractiune integrala. Este pentru prima data cand inginerii Mercedes folosesc tractiunea integrala pe un model care dispune de un propulsor diesel cu patru cilindri.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (4)

  • toti fratii mei au cate un Mercedes.Is bune
    4 17
  • :))))) ...si la mai multe! FARA NUMAR!!! :)))
    7 2
  • serifu
    @hargintu
    sa inteleg ca asa va botezati voi pruncii in satra?

    nush da cand iti vad fatza imi vine sa iti las o tibie in mecla
    9 1
  • mama-e
    ptr argint
    ma gandesc si eu din ce in ce mai serios un mertzan, mai ales ca am garantia lui argint
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru