Mercedes pregateste rivalul lui Audi A7 si BMW Seria 5 GT

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.01.2010
Mercedes-Benz va dezvolta o versiune estate a urmatorului CLS, care va rivaliza noile Audi A7 si BMW Seria 5 GT. Productia lui CLS Estate va debuta in 2012 la fabrica din Sindelfingen.

Germanii de la Mercedes-Benz pregatesc un model care sa rivalizeze noile Audi A7 si BMW Seria 5 GT. Competitorul pe acest segment de nisa va fi dezvoltat pe baza celei de-a doua generatii a lui CLS si va fi echivalentul unei versiuni estate a acesteia. Design-ul noului model ar putea fi inspirat din cel al lui ConceptFascination, concept car prezentat in 2008, care a prefigurat anumite elemente de design prezente pe actualul E-Klasse W212.

La fel ca noul CLS, competitorul Mercedes-Benz pentru Audi A7 si BMW Seria 5 GT va fi construit pe o platforma de E-Klasse modificata. Productia va debuta la fabrica Mercedes-Benz din Sindelfingen in 2012. Potrivit surselor din cadrul Mercedes-Benz, un asemenea model era in plan inca de la lansarea lui CLS din 2004.

Gama de motorizari a rivalului Mercedes-Benz pentru segmentul lui A5 si Seria 5 GT va include propulsoare V6 si V8. O parte dintre aceste motoare sunt complet noi si vor fi prezentate alaturi de facelift-ul lui CL. Propulsoarele fac parte din generatia MoVe, care ofera un consum de carburant cu 25% mai mic decat cel al generatiei actuale si folosesc injectia directa si supraalimentarea cu turbocompresoare.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • ciudat
    seamana cu un dric
    4 0
  • credeam ca doar mie mi se pare
    toate mercedesurile break seamana cu un dric. ei bine, aproape toate. Nu ma intelegeti gresit, iubesc marca, e doar o parere subiectiva.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru