Mercedes reduce costurile de productie

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 14.05.2008
Pentru o mai buna eficienta, Mercedes vrea sa utilizeze cat mai multe elemente comune la asamblarea modelelor sale.

Esential

50% dintre componentele lui Mercedes E-Klasse se regasesc si pe C-Klasse.
5% este procentul pieselor impartasite de S-Klasse si Smart Fortwo.

Cresterea pretului materialului brut si a proceselor de fabricatie au fortat producatorii auto sa cauta metode de eficientizare si de reducere a costurilor de constructie al automobilelor. Marcile auto premium, precum Mercedes-Benz si BMW, nu sunt imune la aceste cresteri ale costurilor si au sporit considerabil nivelul componentelor utilizate pe cat mai multe modele in liniile de asamblare si au redus costurilor proceselor de productie.

Thomas Weber, membru din partea Mercedes in conducerea Daimler, a dezvaluit faptul ca scopul celor de la Daimler este de a utiliza cat mai multe elemente comune pe modelele companiei. Weber a explicat ca impartasirea componentelor in procesul de fabricatie este prolifica in randul producatorilor auto, dand exemplu faptul ca Mercedes E- si C-Klasse impartasesc deja 50% dintre componente. Printre alte exemple date de Weber reprezinta si faptul noul SUV Mercedes GLK este foarte mult integrat in C-Klasse in ceea ce priveste piesele sistemelor de propulsie si electronice, fiind chiar construite pe aceeasi linie de productie.

Surprinzator, chiar si S-Klasse impartaseste 5% din componentele sale cu micutul Smart ForTwo.

Unul din dezavantajele cheie in utilizarea acelorasi componente este limitarea asupra activitatii inginerilor, care sunt fortati sa se descurce cu un numar strict de elemente comune in schimb sa fie lasati liberi ca creeze piese unice. Cu toate acestea, in cursa lor pentru eficientizare, Daimler face presiuni asupra inginerilor, sperand ca in procesele de productie vor fi folosite motorizari, punti, frane, electrica si electronica pentru construirea celor 1.3 milioane de vehicule asamblate anual.

Via | Motor Authority

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Costuri
    http://www.egmcartech.com/2008/05/09/hyundai-may-sell-4-cylinder-engines-to-mercedes-benz/
    Poate asa .........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru