Mitsubishi va prelungi acordul sau cu Peugeot si Citroen

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.11.2009
Presedintele Mitsubishi s-a aratat interesat de prelungirea contractului de productie de SUV-uri semnat cu francezii de la PSA. Cei trei producatori ar putea crea si o versiune europeana a lui i-MiEV, vanduta sub marca Peugeot.

Japonezii de la Mitsubishi ar putea sa extinda perioada de valabilitate a contractului pe care l-au semnat cu francezii de la PSA. Astfel, modelele Outlander, 4007 si C-Crosser ar putea avea fiecare cate un succesor, care va fi dezvoltat in paralel de catre cei trei constructori. Mai mult decat atat, Peugeot ar putea prelua platforma lui Mitsubishi i-MiEV, care va da nastere unui model electric intitulat ion.

Peugeot ion va fi interpretarea europeana a lui Mitsubishi i-MiEV si va reprezenta grupul PSA in lupta cu ceilalti constructori europeni pe segmentul vehiculelor electrice. Modelul Peugeot ion va utiliza tehnologie Mitsubishi si va fi comercializat sub marca Peugeot, cu un design potrivit marcii frantuzesti. Astfel, Peugeot ar putea utiliza platforma lui Mitsubishi i-MiEV pe care va aplica o caroserie prezentata pe unul dintre conceptele sale. Peugeot a prezentat deja conceptul modelului ion, care prezinta un design diferit de cel al lui i-MiEV in timp ce utilizeaza o arhitectura similara.

Grupul PSA are deja un colaborator japonez pentru constructia de modele de clasa mini, de data aceasta fiind vorba de cei de la Toyota.

Impreuna, Toyota, Peugeot si Citroen au dezvoltat si construit modelele Aygo, 107 si C1. Acestea apeleaza clientela fiecarei marci in parte care doreste un model de clasa mini, in timp ce utilizeaza aceleasi solutii tehnice dar cu un design diferit.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • :)))))))))
    CE E ASTA? TATA NANO?
    0 2
  • este un Mitsubishi I-miev , sau un Peugeot Ion ... depinde cum o iei ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru