Motor de 1.3 litri si 163 de cai pentru viitorul BMW Seria 1

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.05.2009
Mai multe surse din presa internationala afirma ca viitorul BMW Seria 1 va primi un propulsor de 1.3 litri capabil sa dezvolte puteri cuprinse intre 163 si 241 de cai.

Speculatiile privind intentiile celor de la BMW de a lansa o unitate cu trei cilindri pe noua generatie a modelului Seria 1 se amplifica.

Recent s-a zvonit ca BMW a dus la bun sfarsit procesul de dezvoltare al unui motor de 1.8 litri supraalimentat. Se pare insa ca bavarezii au reusit sa puna la punct si un motor cu trei cilindri de 1.3 litri, supraalimentat. Ambele motoare vor fi regasite in curand pe viitoarele generatii ale modelelor Seria 1 si Seria 3.

Surse neoficiale anticipeaza ca propulsorul de 1.3 litri supraalimentat va fi disponibil in trei variante de putere: una de 163 de cai, una de 201 cai si una de 241 de cai. De cealalta parte, motorul cu patru cilindri, de 1.8 litri, va fi capabil sa livreze puteri impresionante, de 273 respectiv 321 cai.

Cifrele vehiculate si de publicatia britanica Sky sunt destul de "optimiste", drept pentru care ele nu vor ramane momentan decat la stadiul de zvonuri.

via | CarScoop

Comentarii (36)

  • si fiabilitate 0.... noile motoare renault de 1.2 supraalimentat cred ca il va depasi fara probleme pe cel de 1.3 asta o stiu din surse sigure.Francezii au tehnologie superioara multora
    7 39
  • aditza
    ne-ai spart
    bai alexe cand o sa fie kkt ala francez sa se bata cu Bmw in motoare si nu numai sa imi dai un buzz!
    26 7
  • Shoot yourself!
    Ha Ha Ha
    Esty tare bai Alecs!!!!!!!!!!!
    Nu mai pot de ras,deja ma doare burta.

    Deci BMW ,care face cele mai bune motoare din LUME ii luat peste picior de un derbedeu ca tine care probabil nici nu are carnet!

    "Francezii au tehnologie superioara multora" cum ar fi dacia,si cam atat.

    Nu se compara masinile franceze cu omoloagele lor din Germania sau Japonia baiete.
    Pune mana si mai invata,mai mergi pe la generala ca ai muci la nas.
    22 7
  • george
    GUGUMANII ANGRO
    @ Alex

    Mai baiete, ne-ai exasperat cu comentariile tale de doi bani vechi. Te dai destept nevoie mare da` spui numai gugumanii monstruoase. Si asta cu o dezinvoltura de zici ca ai coborat din copac acum 3 minute...Hai, fa-ti un bine si lasa-ne...
    16 7
  • sunteti niste fraieri
    Renault face cele mai tari masini din lume! Conduc un renault 21 deci stiu ce zic..........
    6 27
  • cristian
    motor de 1,3 litri si 163 cp pt bmw seria 1
    daca au ajuns la performanta asta cinste lor mai spuneti o a alta marca care sa duca un motor de 1,3 la peste 200 h p si din ce am mai citit o sa apara la bmw si primul motor cu trei turbine .sa nu ma intelegeti gresit sunt posesor de skoda octavia dar sper ca urmatoarea masina sa fie bmw
    17 2
  • p/u Alex
    vp/u Alex
    Esti mai prost ca prostul daca afirmi ca Renault e mai tare ca BMW :)))
    BMW se bate de la egal la Egal cu Mercedes si Audi in nici un caz cu un jaf de renault :)).
    15 5
  • tot bmw
    Nu comparati bmw cu renault nici macar in gluma.
    Sa nu uitam ca in ultimii 4 ani bmw primeste in fiecare an premiul pentru cel mai bun motor din lume.
    16 2
  • de ce
    nu putem sa ne comportam civilizat? parca suntem pe forumul de la prosport. bmw face masini premium, concureaza cu audi, alfa, mercedes pe cand renault e pentru omul de rand.iar fiabilitatea motoarelor o s-o aflam de la niste oameni care se pricep nu de la gusti sau bubu care lasa commenturi de mitocan pe automarket
    17 2
  • AndreiRN
    Uzura
    Da, BMW face motoare de scurta folosinta si asta va fi in cap de lista. La turatia si temperatura la care lucreaza pt a scoata acei ponei uzura va fi maxima.
    La 5 ani merge la casare.
    6 18
  • M5
    Eu cu treapta R intrec orice jaf de RENAULT :))
    Voi sunteti nebuni care comparati RENAULT cu BMW :)))))
    Cand am vazut nu ma puteam linisti de ras :))))))))).
    8 9
  • BMW p/u AndreiRN
    BMW p/u AndreiRN
    BMW fac motoare puternice pur si simplu cine cumpara BMW sunt soferi sportivi nu mosnegi de pe RENAULT :)))
    Si comparand mersul sportiv de pe BMW si cu mersul mosnegesc de pe Renault poate intro oarecare masura sa tina mai mult motorul de pe RENAULT :).
    Dar nustiu cine ar avea BMW un 330i si nu iar da 250 Km/h pe A8 GERMANY.
    Eu personal cand iam infoiat 205Km/h cu E46 318i pe soseaua Bucuresti - Urziceni reanult ii dadeam din FARURI sa se dee la oparte :).
    Daca as merge asa sportiv cu un RENAULT cred ca mai repede ii fac motorul ca la BMW .
    AM avut un BMW E30 si am mers cu el 200 000 Km si avea 200 000 din germania cand la-m luat si in total avea 400 000 Km/h si inca mergea bine multe RENAULt-uri plingeau dupa mine la 400 de mii :).
    Asa ca BMW e BMW nu incepeti comparatia cu renault ca nu tine din start e 1-0.
    13 10
  • @alex and andrei
    alex, tu ce modele renault ai mai avut pe langa 21 sa zici ca e peste bmw?sau cu ce e 21 peste bmw?iti spun ca nici in anii in care a fost lansat nu se apropia de bmw la nici un capitol.si da, am condus si eu renault 21 cu ceva caluti sub capota, dar nu e nici pe de la distanta aproape de bmw.te rog sa conduci un bmw inainte sa faci astfel de afirmatii ok?

    iar tu andrei, iarasi vorbesti aiurea.nici macar nu s-a lansat motorul pe piata, nici nu a fost testat, dar tu deja stii la ce temperaturi lucreaza, la ce compresie, ce temperatura are uleiul si mai stii si ca peste 5 ani toate sunt la reciclat.oi fi tu clarvazator probabil, sau ai deja motorul de 5 ani sub capota loganului si deja stii toate caracteristicile motorului.eu nu zic ca e bun sau rau motorul, dar macar astept sa apara pe piata, si apoi comentez.inca stirea e la stadiu de zvon, dar tu deja stii ca motorul va tine doar 241.574 de kilometrii dupa care e bun de aruncat.
    11 2
  • george
    THE BROOMSTICK IS BACK
    with plenty more phoney baloney on the shelf...

    @ AndreiRN

    Se cumpara BMW-uri SH de 5 - 6 ani intr-o veselie...probabil de proaste ce sunt...
    In schimb, masinile americane (GM, Chrysler si Ford) nu le mai ia nici dracu`, nici macar noi-noute desi le rezista motoarele un miliard de kilometri cu un singur schimb de ulei...
    7 2
  • Steven Seagal
    NAA
    Vel Satis e peste seria 5 de la Bmw.
    3 13
  • si bruce lee
    e peste steven seagal
    11 2
  • phanter
    Traim in RO
    Mai nene am si eu o intrebare ....retorica

    CE CAUTA TOTI PAESANII sa-si dea cu parerea despre BMW ?

    Sa compari renault cu BMW inseamna sa fi labil psihic

    BAI frate mai cititi si voi ca sunteti in urma rau de tot ...

    Eu le-as sterge mesajele pentru dovada crasa de prostie in forma acuta.
    9 4
  • pentru unii e greu sa inteleaga...
    Mai oameni buni, poate ca omul nu s-a exprimat cum trebuie... Traim intr-o societate de consum iar masini fiabile nu mai exista. Nu conteaza ca e renault sau bmw. Evident ca motoarele bmw sunt mai bune decat cele renault dar asta nu inseamna ca sunt si mai fiabile!!! Pur si simplu sunt mai puternice si consuma mai putin decat cele ale concurentei directe la aceleasi specificatii ( capacitate cilindrica). Dar va intrebati la ce pret vin toate astea???
    Ah, si sa nu uit... de acordul BMW/PSA ati auzit??? e adevarat ca PSA nu include si Renault, dar e p'acolo... Sunt fan BMW si voi fi intotdeauna, dar nu mi-as lua niciodata un BMW de 6 ani, cu 200.000 km doar ca sa zic ca am BMW si noaptea sa ma rog sa nu mai pice ceva de pe ea... Sper ca nu v-am plictisit.
    7 1
  • cred ca
    al meu are 500.000 km, si merge ca in prima zi te asigur.e diesel si nu scoate fum, gaze de carter, nu cloncane nu consuma ulei, nici macar nu prea are da ma rog.deci in privinta fiabilitatii bmw, va rog, nu mai vorbiti daca nu ati avut.sarut-mana
    7 3
  • Stifler
    pt toti de aici
    nu comentez nik ... doar k cei care se ia de alex is la fel de prosti k si el ... pt k el compara renault cu BMW ... iar cei care sunt de partea BMW ... il compara cu loganul ... probabil sunt prea ... "destepti" ... asa k nu va mai uitati in curtea vecinului k aveti destul de facut la voi ....... -peace ...... PS ... posesor logan si audi a3 ambele noi :P;)
    0 8
  • Rodallega
    oo da BMW
    Defapt Honda este cel mai mare producator de motoare din lume;).... si cele mai fiabile nu BMW....niciodata nu a fost asa.....si daca va uitati topul celor mai fiabile masini tot cele japoneze sunt. Si daca e asa tare BMW la motoare de ce Honda detine recordul de putere pe litru de cilindree ASPIRAT? care dateaza din 98 sau 99 cand au scos S2000? Si nu trebuie exagerat pe aici ca daca e asa un Citroen C6 e mult mai confortabil decat orice BMW ....dataorita suspensie lor :P. Si inca ceva....decat sa iei un BMW mai bine iti iei o masina japoneza....nu de alta dar BMW au toti cocalarii care isi iau masina pt sigla;)...nu are rost sa va suparati ca e adevarat tot ce am zis :)))
    8 9
  • Aha
    Da , aveti dreptate unii dintre voi , cum sa compari un kk de bmw cu o frumusete de Renault ?! Si in general , o masina germana cu una frantuzeasca....Pai PSA face cela mai teri motoare din lume ! La fiabilitate , unele modele i-au intrecut kiar si pe japonezi ! Asa cva nu mai vb. despre kk germane.........lasati-le la WC
    3 14
  • Anti Gicu
    Contra
    Bai Gicutule, habar nu ai in colaborare cu cine sunt facute cele mai tari motoare de la PSA!
    Dupa ce mai cetesti matalutza pe ici pe colo, eventual dupE ce dai un gogu (ala de pe net), sa mai vii pe aici sa dai cu batul (ca sa nu zic cu parerea)!
    Hai ca am treaba si nu am tip de prostii,
    Bahtalo!
    3 5
  • Pacat
    Pacat... lumea face tot mai multe pentru bani. Renunta la 4 cilindrii pt 3 cilindrii. Asta implica vibratii mai mari, zgomot mai puternic. Cu cat are mai multi cilindrii cu atat e mai echilibrat. Cat despre putere... sa fie cati mai multi caluti :)
    4 4
  • doamne fereste ce povesti mai sus :)
    Hm....1.3 163CP, nu se precizeaza (Diesel/Benzina) desi banuiesc benzina. Astept cu nerabdare motoarele astea mici cu puteri mari, dar sa vedem si consumul si durabilitatea lor. Daca or sa scoata un consum echivalent cu unul de 2L prin faptul ca e supraalimentat si e mai putin fiabil...nu ar fi fumos nu? :)
    dar BMW detine destule premii pt motoarele lor ca fiind cele mai bune.


    Din cunostintele mele motoarele diesel PSA sunt considerate printre cele mai bune motoare diesel dar sunt in urma BMW-ului.
    Nu mia aberati cu masini la "500 000km alearga ca noi" fiti mai cu picioarele pe pamant.
    Cu cat mai mai multi km cu atat mai mare uzura.
    In cateva emisiuni TopGear cea mai fiabila masina era declarata Mazda, o fi sau no fi cine stie, dar unu cu un reno 21 sau mai stiu eu ce masina care o conduce si are xxxxxx km vb ca marca ce co conduce e cea mai fiabila e copil cu...in nisip.
    3 5
  • :)
    sunt vre o doi pe aici ca alex .. gicu care sunt de la automarket si arunca cate o pastila ca sa se faca agitatie pe forum si voi le inghititi :))
    bmw e bmw si ei stiu asta
    8 2
  • mda
    Da , bmw este bmw adica kk cu minus inainte lasati-le , nu dati banii pe prostii.
    1 10
  • BMW
    va rog frumos sa il lasa ipe alex in pace. Omul traieste in lumea lui(ca in reclama aia a lu Tuborg cu Fuborg)
    omu nu vede decar renault si atat poate isi schimba si numele in curand sa inceapa cu R (iti propunem Ralex).

    Omu a condus si el o masina renault si gata, a reusit sa ia o curba cu el gata: Ii cea mai buna masina din lume.
    Alti care au bmw si au mai condus si alte masini cunosc ce inseamna brandul bmw si ce le poate capul.

    Franta cu Germania nu se compara sub nicio forma.
    Germania este mult peste Franta!
    6 3
  • dezamagitor
    nu am vrut sa intru, preferam sa ma amuz pana cand am vazut cineva pomenste de gunoiu ala de velsatis. am avut si am condus frate aia ii o cocina care costa multi banii. antifonate prost si fff puturoase imi pare rau k nu mai am filmarea sa va arat velsatis 3000cmc diesel v6 contra unei pisicute 316 ambele cu cutie automata liniuta nu mai retin pe ce distanta in oricecaz distanta mica am pariat k orice om pe velsatis si am pierdut, va vine sa credeti AM PIERDUT si niciuna dintre masini nu era modificata bmw era 1994 si velsatis 2003 sau 2004 nu retin. am ramas toti de acolo cu gura cascata. or facut de mai multe ori si la fel frate is japite de masini renault sa ma kk pe ele eu is dezamagit de ele si nu is asa de confortabile pe cum se zice. is niste kk dar de renault 21 ce sa zis is faine alea turbo dar nu au grad de comparatie bmw iimult peste pot sa zic ca nici nu intra in discutie
    6 3
  • Bmw e Bmw si motoarele astea daca o sa consume pana in 10l de benzina o sa fie super klumea. Cat cu cearta despre fiabilitate nu cred ca a testat cineva aceste motoare ca sa fie in masura sa zica daca is fiabile sau nu. Oricum francezii au unele motoare mai fiabile decat unele marci germane. ;)
    2 4
  • Marci germane cu ar fi ??!!
    0 1
  • ontopic
    Uimitor cate mesaje la obiect are articolul de aici. Pana nu va dati in gura unul la altul nu va simtiti bine.

    ONTOPIC: Daca nu e vorba despre o tehnologie revolutionara, mi se pare imposibil de stors peste 200CP dintr-un motor de 1.3. Exceptia o constituie motorul Wankel, care are 280 CP tot la 1300 cmc, dar acolo e cu totul alta mancare de peste in materie de motoare.
    1 2
  • vw si ford yo nu le vad asa fiabile si nu am vazut vreo una care sa aiba 300.000 sau 350.000 , dar am vazut taxi Logan :)) cu 350.000 care inca merea ( nu se scremea sa mearga, chiar mergea).
    4 5
  • @Husdu
    Pai daca nu te-ai urcat in viata ta in vw sau ford asta insemna ca nu sunt fiabile???Cred ca bausei mult rau daca ai mai pus un 0 la Km eu am mers cu un cotet de logan chiar taxi care avea 90000km si putem sa jur ca la urmatoarea curba de destrama iti dai seama ca ala la km aia 350000 avea motor schimbat lejer mai ales tinut de taximetrist.Iti doresc sa mergi cu loganu cu care am mers eu si mai vorbim ........LOGAN RULEEEZZZZZ!!!!
    5 0
  • BMW vs restul lumii
    Analogiile care se fac intre diferite branduri de autoturisme sunt uneori hilare . Analogia dintre BMW si Renault (sa zicem!) s-ar putea face in situatia in care ambele modele ar avea aceleasi preturi pe piata , aceiasi utilizare si multe alte conditii . Fiabilitatea unui autovehicul are multe variabile , deci se poate face doar o medie statistica . De asemenea , analogia dintre un motor BMW si unul Renault poate fi facuta , precizandu-se insa conditiile.....Sa nu uitam ca, spre exemplu , in formula F1 , o asa zisa batalie intre motorizarile BMW si cele Renault din ultimul deceniu , este net in favoarea motorizarilor din hexagon (asta neinsemnand ca la cele montate pe auto de serie situatia este comparabila - insa nici pretul nu este acelasi) . In rest posibilitatea realizarii unui motor de 1,3 l benzina/ 4 timpi/ supraalimentat , care sa produca cca 200 CP este mare ! ( sa nu uitam epoca din F1 in care motoarele de 1,5 l scoteau sute de CP !!) . Nu sunt fan BMW sau Renault , dar in 32 ani de conducere auto , BMW mi s-a parut peste Renault , din multe pct de vedere ! (Nu chiar din toate , insa !) Si am fost posesor al ambelor branduri .
    1 1
  • exploziv_2003
    Fan declarat BMW
    In primul rand nu exista motor mai bun ca cel creat de BMW.
    Poftiti si vedeti acest clip: http://neuroni-lipsa.blogspot.com/2009/03/mercedes-vs-bmw-engine-of-year-awards.html
    BMW se lupta cu Mercedes si Audi. Mercedes pare sa ajunga in curand, din pacate zic eu, pe locul 3, asta fiindca a ajuns sa ceara motoare celor de la BMW pentru S-Klasse.(cautati in automarket.ro si gasiti si articol referitor la asta).

    Iata si lista propulsoarelor laureate la International Engine of the Year 2008:

    International Engine of the Year 2008
    BMW Twin-Turbo de 3.0 litri (135, 335, X6)
    Best New Engine of 2008
    BMW Diesel Twin-Turbo de 2.0 litri (123d)
    Green Engine of the Year
    Toyota Hybrid Synergy Drive de 1.5 litri (Prius)
    Best Performance Engine
    Porsche Turbo de 3.6 litri (911 Turbo, 911 GT2)
    Sub 1.0 litri
    Toyota de 1.0 litri (Aygo, Yaris, Peugeot 107, Citroën C1, Subaru Justy)
    Intre 1.0 si 1.4 litri
    Volkswagen TSI Twincharger de 1.4 litri (Golf, Touran, Tiguan, Jetta)
    Intre 1.4 si 1.8 litri
    BMW - PSA Turbo de 1.6 litri (MINI Cooper S, Clubman, Peugeot 207, 308)
    Intre 1.8 si 2.0 litri
    Volkswagen - Audi Turbo de 2.0 litri (A3, A4 Cabrio, A6, TT, Eos, Jetta, Golf GTi, SEAT Altea, Leon, Skoda Octavia)
    Intre 2.0 si 2.5 litri
    Subaru Turbo de 2.5 litri (Forester, Impreza, Outback, Legacy)
    Intre 2.5 si 3.0 litri
    BMW Twin Turbo de 3.0 litri (135, 335, X6)
    Intre 3.0 si 4.0 litri
    BMW V8 de 4.0 litri (M3)
    Peste 4.0 litri
    BMW V10 de 5.0 litri (M5, M6).

    Si daca o sa cautati pe site-ul celor care fac acest top, o sa vedeti ca in anumite categorii, BMW are si 2 motoare ce concureaza intre ele. Ce vreti mai mult de atat????
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru