Noul Audi Q7, cu 400 de kilograme mai uşor decât actuala generaţie

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 03.05.2011
Goliat-ul segmentului SUV-urilor mari, Audi Q7, va trece printr-o transformare evidentă odată cu trecerea constucţiei modelului german pe o platformă diferită, utilizată acum de A8 şi Q5.

Publicaţiile germane publică astăzi o informaţie conform căreia viitoarea generaţie a lui Audi Q7 va fi mai uşoară cu nu mai puţin de 400 de kilograme faţă de cea actuală. "Cura de slăbire" la care va fi supus modelul Audi - una fără precedent ca mărime în industria auto - îl va ajuta pe noul Audi Q7 să se comporte mult mai bine din punctul de vedere al stabilităţii, al performanţelor şi - evident - al consumului şi emisiilor de CO2.

Foarte probabil, cea de-a doua generaşie a lui Q7 va fi ceva mai mică în dimensiuni decât actuala, considerată şi acum "regina" segmentului din acest punct de vedere. Astfel, pentru a putea reuşi performanţele "dietetice", noul model va fi construit pe platforma MLB, cea pe care Audi construieşte la această oră modelele A4, A5, A6, A7, A8 şi Q5.

Platforma pe care a fost construit primul Q7, denumită PL71, a fost dezvoltată împreună cu Porsche şi găzduieşte asamblarea lui Touareg şi a lui Cayenne.

via | germancarblog

 

Comentarii (4)

  • Un Fan
    Baietii de la Automarket s-au pus serios pe treaba si scot articole din ce in ce mai bune.Cei de la Imedia ar trebui sa creasca salarilor jurnalistilor de la Automarket.
    2 12
  • 400 kg
    Mi se par cam multe kg, clar aceasta slabire nu se poate realiza doar prin reducerea dimensiunilor care oricum nu pot fi reduse prea mult deoarece ar canibaliza cu Q5. Eu banuiesc folosirea masiva a aluminiului prin implementarea tehnologiei ASF, asa cum se intampla si in cazul A8.

    P.S.: @un fan, fiecare cu parearea lui. Eu sunt de parere ca nr. de stiri pe zi este o idee mai mic ca in alti ani si parca mai neinteresante (poate piata "fierbe" mai putin), apar din ce in ce mai des erorile bazate pe lipsa de comunicare (vezi aparitia stirilor duble), nr. de comentarii ale user-ilor este in scadere (nu stiu traficul cum este comparativ cu alti ani), iar la aceasta scadere contribuie in primul rand useri ca tine prin "scrierile" inutile, in weekend in afara de daniel popescu activitatea tinde spre zero etc.
    11 2
  • Ce stire bomba!!!!:))))))
    4 3
  • 400kg in minus.....
    cam curajosi nemti in afirmatiile astea......
    daca au putea face ascest lucru....numa bine ca deocamdata Q7 se aseamana ca o barca la plecarea de pe loc.......
    un design mai compact o greutate mai mica si niste motoare mai performante(+30hp)ar fi reteta ideala pentru un suv mai sportiv...
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru