Noul Opel Astra OPC va purta amprenta Lotus

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.10.2010
Opel va apela la asistenţa Lotus pentru a da naştere unei ţinute de drum impecabile modelului de performanţă Astra OPC, aşteptat anul viitor.

Lansarea conceptului Opel GTC Paris în cadrul salonului francez din această toamnaă, a anticipat venirea noii generaţii coupe a modelului Astra dar şi a versiunii de performanţă, semnată OPC. Nemţii testează în prezent noua variantă de caroserie cu trei uşi în Germania pe circuitele de încercare GM, pentru a face ultimele retuşuri.

În cazul versiunea OPC însă, nemţii vor traversa Canalul Mânecii pentru a cere asistenţa celor de la Lotus în reglarea şasiului. Britanicii nu sunt la prima colaborare cu Opel, influenţele Lotus resimţindu-se şi pe vechea generaţie OPC.

Constructorul german va apela la o expertiză şi la câteva sfaturi venite din partea Lotus, care va trebui să gândească o soluţie optimă pentru gestionarea corectă a puterii viitorului Astra OPC, estimată undeva între 280 şi 320 de cai putere.

Chiar dacă vechea generaţie se bucura de un diferenţial controlat electronic, noul model va recurge la serviciile unuia mecanic, pus la punct de Lotus. Pentru puntea faţă, Astra OPC va prelua configuraţia fratelui mai mare de performanţă, Insignia OPC.

Derivatul sportiv va debuta odată cu varianta coupe a modelului Astra, data lansării fiind programată pentru sfârşitul anului viitor.

via | autocar

Comentarii (4)

  • Suna sweeeeeet!
    5 2
  • frumoasa masina!!
    din cate stiu eu opel sa mai lucrat cu opel...omega!! cand a ekipat omega cu un motor 3615 cm³ si 377 de cai..!! f bine au facut si acum pt ca singuri nu prea reuseau mare lucuru in ceea ce priveste motorizarea!!
    3 6
  • Pai parca nu iti placeau masinile germane!!esti nebunnn!!!
    1 6
  • iar re-descoeperim America
    Lotus a fost pana in '93 a lui GM, dar sinergiile s-au pastrat.
    Daca nu stiai multe din motoarele in 4 cilindrii de la Opel sunt realizate impreuna cu ei.
    Si nu e nevoie sa treaca nimeni Canalul Manecii, e Vauxhall deja acolo si se ocupa de partea sportiva mai mult decat Opel.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru