În următorii patru ani Opel va lansa 13 modele noi

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.08.2010
Până în 2012, fanii Opel vor face cunoştinţă cu variantele coupe şi cabrio ale modelelor Insignia şi Astra precum şi cu modelul urban, destinat să rivalizeze cu Fiat 500.

Esential

25.000 de euro ar putea costa viitorul Opel Astra Cabrio.

Următorii patru ani vor fi foarte importanţi pentru Opel, care va căuta să crească cifra de vânzări anuală cu ajutorul a 13 noi modele. Primul pas în acest sens va fi făcut în toamna acestui an, odată cu lansarea noului Opel Astra Sports Tourer, în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Cele mai importante modele programate de Opel în următorii ani vor fi însă variantele decapotabile ale actualelor Insignia şi Astra. Modelul compact şi cel de segment D vor beneficia de noile derivate de caroserie odată cu faceliftul programat la jumătatea carierei.

Spre deosebire de mai vechea generaţie a modelului, viitorul Astra Twin Top va renunţa la folosirea acoperişului metalic în favoarea unuia din textil, mult mai uşor de produs şi mult mai puţin costisitor. Această reorientare este dată de insuccesul modelului, mult prea scump şi mult prea dificil de produs.

Viitorul Astra Cabrio va costa aproximativ 25.000 de euro şi va putea concura nume mari din segment, cum ar fi Megane Coupe Cabrio, Volkswagen Golf Cabrio şi chiar Audi A3 Cabrio.

De cealaltă parte, Insignia Cabrio ar putea ajunge pe piaţă la sfârşitul lui 2013 sau începutul lui 2014, după ce publicul va face cunoştinţă cu varianta coupe ceva mai cevreme, în 2012, anul în care va debuta şi Junior, modelul de oraş, care va rivaliza Fiat 500.

Variantele Cabrio şi Coupe vor debuta şi peste ocean sub titulatura deja popularului Buick Regal.

Anul viitor, Opel va aduce publicului o serie de lansări aşteptate, cum ar fi viitorul Astra GTC, anticipat de un concept în această toamnă la Paris, noua generaţie Zafira şi ecologicul Ampera, în versiune de serie. Nici Antara nu va fi uitat, Opel pregătind deja un facelift pentru jumătatea carierei. Corsa va fi de asemenea restilizat, de această dată pentru ultima oară, în 2013 urmând să debuteze noua generaţie.

În 2014, Opel va dezvălui viitorul Agila, model care nu va mai fi însă construit împreună cu Suzuki, deja partener cu Volkswagen.

În 2012 Opel se reîntoarce în motorsport, de această dată alături de Williams. Constructorul din Russelsheim va folosi un Insignia OPC modificat radical de echipa de Formula 1, pentru a pune în dificultate concurenţi ca BMW, Audi şi Mercedes în viitoarele ediţii ale campionatului DTM.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru