Premierele Opel de la Paris: conceptul viitorului Astra GTC

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.08.2010
Opel va expune la Paris, pe lângă noua gamă ecoFlex, un Ampera îmbunătăţit şi Astra Sports Coupe, un concept complet nou. Botezat GTC Paris, acesta anticipează viitorul Astra coupe.

Deşi mai sunt două luni până la ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Paris, constructorii se grăbesc deja să dezvăluie publicului surprizele pe care le vor afişa la stand. În cazul Opel, lista de premiere este una bogată, capul de afiş urmând să fie noua generaţie a break-ului Astra SportsTourer.

Guvernată de sloganul "Emotion in motion", lista de premiere va include şi un concept complet nou, botezat GTC Paris, o serie de motorizări noi pentru Meriva şi o nouă întâlnire cu hibridul Ampera, evoluat din punct de vedere tehnologic.

Nu va lipsi nici o gamă lărgită ecoFlex, care va include următoarele modele: Agila cu motor de 1.2 litri şi sistem start-stop, Corsa în versiunea 1.3 CDTi de asemenea cu sistem start-stop, Meriva cu acelaşi motor dar fără start-stop şi în final Insignia cu motorul 2.0 CDTi, modificat să ofere acum un consum mai mic, de numai 4.9 litri/100 de km.

Vedeta show-ului parizian va fi însă cu siguranţă conceptul GTC, care se vrea a fi o combinaţie între viteză şi frumuseţe.

Opel a dezvăluit deja un teaser al conceptului, afişând o bucată de piele, pe care a fost inscripţionat numele conceptului.

Titulatura gândită de nemţi evocă spiritul dinamic al conceptului şi locul unde va debuta. După cum probabil mulţi bănuiau, conceptul va fi un compact sportiv, cu un design radical şi dovezi clare ale noului limbaj Opel. Cu alte cuvinte, conceptul care va anticipa viitorul Astra cu trei uşi, o evoluţie în materie de design şi performanţe faţă de vechiul GTC.

Pasionaţii vehiculelor electrice vor putea vedea la Paris şi cum decurge procesul de dezvoltare al viitorului Ampera, modelul ecologic fiind aşteptat pe piaţă anul viitor. Ansamblul de propulsie va oferi un total de 150 de cai putere şi un cuplu motor instant de 370 Nm. Resursele îi vor permite versiunii de serie să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 9 secunde şi să atingă o viteză maximă de 160 de km/h.

via | Opel

Comentarii (1)

  • buna evolutie pt.opel...cat despre noul astra...o masina superba am vazut-o si m-a impresionat profund...un design excelent si din cate stiu eu si o paleta larga de motorizari ...si sa nu ziceti ca ...totusi sa nu uitam ca e un opel ca n-aveti dreptate....de ce?pt ca nici altele la care se gandesc multi c-ar fi peste opel nu mai sunt demult ce au fost candva...care? se stiu...prea bine
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru