O nouă unealtă pentru prevenirea accidentelor: proiectarea imaginilor 3D

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.09.2010
Americanii vor încerca să folosească hologramele 3D pentru a schimba atitudinea şoferilor iresponsabili care accidentează elevi în preajma şcolilor.

Americanii testează un sistem de proiecţie care are scopul de a reduce accidentele rutiere. Sistemul le este destinat şoferilor iresponsabili care au obiceiul să circule cu viteză în apropierea şcolilor şi în zonele rezidenţiale. Noul sistem este încă în stadiul de test, dar imaginile proiectate de acesta vor să tragă un semnal de alarmă pentru respectiva categorie de şoferi. Mai mult decât atât, sistemul imită realitatea prin faptul că nu este vizibil de la depărtare şi proiectează imaginea în momentul în care vehiculul este la 30 de metri distanţă.

În cazul în care şoferul rulează cu viteza maximă prevăzută pe segmentul respectiv de drum, mai precis 30 km/h, acesta va avea timp să se oprească fără să atingă holograma respectivă. Abia după ce se va opri în dreptul imaginii va observa că avea de a face cu o hologramă şi că fetiţa care alerga după o minge nu era reală, dar ar fi putut să fie. În urma experimentării acestui sistem, autorităţile vor să schimbe atitudinea şoferilor, deoarece aceasta pare să fie ultima măsură de prevenire a accidentelor care le-a mai rămas.

Afişajul respectiv va fi ţinut în funcţiune în lunile septembrie şi octombrie, marcate în Statele Unite ale Americii ca fiind cele mai periculoase pentru elevi. În lunile septembrie şi octombrie se înregistrează cel mai ridicat număr de accidente ale căror victime sunt elevii.

Pentru fiecare săptămână de afişare, sistemul va costa 15.000 de dolari, iar acesta va fi plimbat în apropierea mai multor şcoli, pentru a evita obişnuirea şoferilor cu acesta şi pentru a crea un precedent în ceea ce priveşte atenţia şoferilor.

Via | TheGlobeandMail

Comentarii (14)

  • Marius
    Nu este o idee buna...
    Cand se vor obijnui cu asta soferii vor vedea un copil si vor gandi (s-au nu) ca este doar o holograma si vor trece peste copil...
    8 2
  • sau o sa se sperie, o sa traga brusc de volan vor intra in stalp si il vor acrosa si pe tipul care vine din stanga, 2 morti si 3 raniti wow... safe rau... e cea mai idioata idee posibila....
    + o sa moara de inima unu mai slab de inger cand vede copilul in fata
    9 1
  • Cei mai slabi de înger care merg cu viteză vrei să spui.

    E simplu.

    Dacă mergi cu 30 km/h, vei vedea imaginea de la aproximativ 30 de metri distanţă şi ai timp să frânezi fără probleme.

    Dacă mergi cu viteză, nu ai 100% şanse să te opreşti la timp.

    Soluţia: conduita preventivă
    3 6
  • hai sa nu exageram in a incerca sa fim corecti Sebastian.
    Ideea e tampita si poate face mult mai mult rau decat bine. Nimeni nu merge cu 30km/h, nimeni nu merge cu viteza legala in oras, ce sa ne ascundem dupa deget.
    Zilnic toate masinile de langa mine merg mai tare de 50, ce naiba, ne facem orbi doar de dragul unei idei?
    6 3
  • Era să mă calce un tip pe trotuar aseară care funcţiona după aceleaşi principii ca tine.

    Ora era 23, iar el se baza pe faptul că străzile sunt goale şi că ar trebui să fie şi trotuarul la fel.

    Nu îţi spuneam să mergi cu 30 km/h pe bulevard, ci în faţa şcolii. E vorba de a reduce viteza pentru 100 de metri. E o treabă de bun simţ aici, nu de ipocrizie.

    Doar fiindcă un anume grup de idioţi încalcă legea nu înseamnă că e ok.

    Dacă priveşti lucrurile aşa, ar trebui să fie permis consumul de alcool la volan, că românilor le place să bea,nu?

    Hai să fim responsabili.
    8 2
  • BT Light
    Sa conduceti bine! hahahahaha
    Sebastian Toma, eu daca as fi presedintele tarii ti-as da un dos de palma peste fata. Pe cine faci tu idiot ma? Pe aia de beau si se urca la volan? Ba, tu am impresia ca esti un puiut de comunist.
    0 6
  • lol again
    Sebastiane, nu fi extremist. Tragi concluzii pripite si habar nu ai dupa ce principii functionez pentru ca nu stii cine sunt, dar iti permiti sa jignesti. Din pacate nu faci decat sa demonstrezi exact ipocrizia de care amintesti mai sus. Te rog, nu imi spune ca mergi cu 50km/h in oras si 130 afara ca nu te cred. Treci zilnic in drum spre servici pe langa niste scoli de care habar nu ai ca sunt acolo si treci la fel de tare ca toti participantii la trafic, asa ca hai sa nu ne lansam in afirmatii de dragul corectului politic.
    Grupul ala de idioti de care vorbesti e majoritar in tara asta, din pacate. daca stai sa analizezi ideea asta la rece vei vedea ca e proasta, asa cum de fapt au vazut toti si pe site-urile din afara tarii unde a aparut aceasta stire.
    1 1
  • a fi responsabil nu are nici o legatura cu ideea idioata de mai sus, in rest sunt de acord, hai sa fim responsabili.
    2 1
  • mda
    Sebastiane nu iti bate capul cu toti...care nici macar nu sunt in stare sa isi faca cont pe acest site si iti pun tot felul de nume..stia lin ca nu ai cu cine vorbi! e greu sa convingi unu cu un bmw de faptul ca daca omoara un copil se duce la puscarie ca e doar unu cu o masina si se crede alah...multa bafta in redactarea stirilor!
    2 2
  • BT Light
    Daca alti merge tare de ce sa nu mearga si burta noastra
    "e greu sa convingi un melteam cu un bmw de faptul ca daca omoara un copil se duce la puscarie "

    Pai cam asta e problema. Ca daca omoara un copil nu se duce in puscarie. Daca e prima fapta e doar dosar penal si suspendare. Si chiar daca esti recidivist cu bani gasesti circumstante atenuante. Traiasca ROMMania si conducerea sa slavita si preafericita.
    3 0
  • edi ai dovedit un adevarat comportament civic, noroc cu astia ca tine ca mai salveaza tara asta de melteni ca mine. Iti cam lipseste bunul simt si nu poti purta o conversatie civilizata fara sa scrii porcarii evitand filtrul instalat exact pentru din astia ca tine, in rest numai civilizatie. Adevarul e ca omor un copil pe zi pe trecerea de pietoni ca sa ma simt bine si sambata si duminica chiar doi.
    3 2
  • noi discutam aici o idee imbecila si voi, doar pentru ca cineva nu e de acord cu ea, atacati persoana respectiva in cele mai josnice moduri, ca si cum ar fi cel mai rau infractor.... cand de fapt eu nu sunt de acord cu ideea asta cu holograma, de unde pana unde ati tras voi concluzia ca sunt un meltean cu bmw si Sebastian mai aduce vorba si de alcool la volan nu stiu, dar un lucru e clar, frustrarile voastre se reflecta in modul in care stiti sa purtati conversatii si sa primiti alte pareri.... nasol rau de tot baieti....
    @BT crezi ca un cont ar schimba ceva? neah...
    1 2
  • Calm baieti calm, nu-i vorba de Romania. La noi abia sunt 2-3 treceri de pietoni care lumineaza cand trece cineva, daramite holograme. eu sunt de parere ca-s mai bune denivelarile alea din cauciuc pt limitarea vitezei decat hologramele, nu trece nimeni cu viteza peste ele. De acord cu Marius, se vor obisnui si cand va fi cineva vr da peste ei. Nu ar fi fost mai bine ca sa fi fost vazute de l a o oarecare distanta si cand vor rula cu viteza legala sa dispara holograma?
    0 1
  • deci dupa voi un om care a depasit viteza legala si sufera de inima merita sa moara pentru asta sau e ok sa provoci un super accident pentru ca ai depasit viteza legala si te-ai speriat de o holograma. Mah ma bucur ca nu sunteti politicieni caci voi promovati pedeapsa cu moartea pentru o contraventie... mai analizati problema odata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru