OFICIAL: Ferrari va lansa sase noi modele pana in 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.04.2010
Planul de restructurare al grupului Fiat dezvaluie viitoarele modele pe care Ferrari le pegateste in urmatorii trei ani. Este vorba de sase modele noi, printre care si un urmas al lui Enzo.

Asa cum a promis in ultimele luni, Grupul Fiat prezinta astazi noul plan de restructurare a brandurilor aflate sub cupola sa. Primele informatii dezvaluite in urma cu cateva ore in Italia au in prim plan "perla coroanei" din peninsula, mai exact Ferrari.

Potrivit declaratiilor facute astazi de oficialii Calutului Cabrat, in atelierele constructorului de lux vor lua nastere sase modele in urmatorii trei ani. Urmatorul membru al familiei din Maranello va fi o varianta decapotabila a actualului 458 Italia, programat sa ajunga in showroom-uri cel mai tarziu in 2011.

De asemenea, tot pentru anul viitor este programata si o noua versiune a supercarului 612 Scaglietti, propulsata de o varianta imbunatatita a unitatii V12. Supercarul va face in curand loc si unui nou succesor, botezat cu numele de cod F151, capabil sa introduca pe piata o versiune hibrida de serie.

Peste doi ani Ferrari isi va reafirma pozitia de lider pe segmentul supercarurilor cu un nou varf de gama, un urmas al celebrului Enzo. Supercarul va fi la fel de exclusivist ca predecesorul sau, care a fost produs in doar 400 de exemplare, si va fi propulsat de un motor V12 foarte performant, despre care nu se cunosc inca foarte multe detalii.

Tot in 2012, Ferrari pregateste si o versiune noua pentru actualul 599 GTB Fiorano, cunoscut sub numele de cod F152.

Nici actualul California nu va fi uitat, italienii planuind un facelift major, care ar urma sa debuteze la inceputul lui 2013. In cele din urma, ultimul model despre care Scuderia a tinut sa vorbeasca astazi are la baza tot 458 Italia. Este vorba despre o versiune de performanta a acestuia, demna de a primi indicativul Scuderia de la predecesorul sau 430.

In conferinta de presa organizata astazi, Ferrari a sutinut in continuare ideea delimitarii clare intre modelele sale sportive si cele gran-tourer, ceea ce inseamna ca nu vom vedea compromisuri intre 458 si 599 sau intre 612 si California.

Calutul Cabrat isi propune sa pastreze si pe viitor doar patru modele in gama sa: 458 Italia, 612 Scaglietti, 599 GTB Fiorano si California. Enzo nu intra in aceasta categorie, fiind un model special si nu unul din gama standard.

via | autocar

Comentarii (7)

  • degeaba!
    dupa ce am vazut aseara pe national geographic,fabrica Porsche,ii da clasa la Ferrari.
    bine ca nu se pune un 599 GTB cu un GT2,il face imediat dar aici vorbim deja de vise...de multi bani evident ca nici nu visam la un 599 gtb sau gt2..asa ca
    1 5
  • @kretzoooo
    911 GT2 nu concureaza cu 599 GTB, ci cu 430 Scuderia, modelul italian devansand-ul in majoritatea comparativelor, asa cum si Enzo l-a depasit pe Carrera GT
    4 0
  • NOI MODELE...:))
    SAPTAMANA VIITOARE FERRARI VA SCOATE UN MODEL PRIN CARE VA FACE CONCURENTA NELOIALA FICATULUI...PANDA
    0 6
  • subiect f
    Bogdane tu ai notiunea termenilor?

    Unde e oficial omule? pe autocar e oficial? E la fel de oficial cum era si pana sa scrie astia.

    Ce ai aflat? Ca 599 o sa aibe un succesor???pai nu era evident????? Cu atat mai mult cu cat informatia un e nici macar exact....fiind din seria de coupeuri cu motor frontal v12 599 o sa urmeze retata 550-575 deci o sa aibe un facelift....

    Dovada ca nici macar nu citesti atent ci amesteci ce spun aia cu ce vrei tu ai spus despre succesorul lui enzo ca o sa aibe v12 cand cei de la autocar spun un v8 sau chiar v6.
    0 0
  • PENTRU ,,REGE,,
    BUNUL SIMT MA OPRESTE SA TI RASPUND,DAR...1-OBSERV CA AI STAT MULT TIMP IN ACEL LOC UNDE MA TRIMITI PE MINE
    2-DUPA NUMELE TAU CRED CA IESTI FOTBALIST
    3-SE VEDE CA NU AI INTELES GLUMA
    4-SPERI CA AI OBSERVAT CA AM FOST IRONIC CIND TI AM SPUS ,,REGE,, POATE TREBUIA SA TI SPUN PESTE,MERGEA CU MIROSUL
    BAFTA MULTA IN CONTINUARE
    0 1
  • Pe cand ceva pe platforma de Kamal? Un 4*4 gen Cayenne?
    Glumeam...

    Unul din putinele branduri care isi pastreaza in stare pura siritul in industria asta...

    Respect.
    3 0
  • Modele
    F151 e un concept de Ferrari SUV. Asta nu va ajunge pe piata, asta e clar. Au zis directorii de la Ferrari ca nu vor produce decat masini sport cu 2 usi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru