OFICIAL: Jaguar va produce un break de performanţă - XFR Estate

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.07.2011
Designerul şef Jaguar a recunoscut că producătorul britanic va da naştere, odată cu varianta XF Estate, şi unei versiuni de performanţă a break-ului.

După ce a recunoscut oficial că actualul XF va beneficia şi de o variantă break, Ian Callum, designerul şef Jaguar, face un nou anunţ cu privire la viitorul modelului de segment E.

Într-un interviu acordat unei publicaţii olandeze, Callum a recunoscut că publicul va primi, pe lângă varianta standard XF Estate, şi o versiune de performanţă, ce ar putea prelua propulsorul fratelui sedan, XFR. Oficialul a susţinut că nu au existat planuri pentru o variantă break a lui XF, dar cererea publicului a născut această idee.

Decizia de a produce în serie un derivat mai încăpător a atras după sine şi sugestia unui break de performanţă, capabil să se bată cu viitorul BMW M5 Touring şi actualul Mercedes E63 AMG Estate. Înzestrat cu 510 cai putere, storşi dintr-un motor V8 supraalimentat, viitorul XFR Estate ar putea ajunge şi pe piaţa din Statele Unite, deşi cererea publicului pentru astfel de vehicule este destul de redusă.

În materie de design, ne putem aştepta ca modelul să preia toate elementele introduse de faceliftul operat pe varianta sedan.

Callum a recunoscut că echipa de designeri a muncit intens pentru a da naştere unui break capabil să păstreze liniile atrăgătoare ale sedanului. 

via | motorauthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru