OFICIAL: Noul Volkswagen Tiguan facelift

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.02.2011
Volkswagen va supune actualul Tiguan unui facelift serios, care urmează a fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Nemţii de la Volkswagen au prezentat galeria foto a noului Tiguan şi toate informaţiile legate de acesta. Aşa cum se anticipa, modelul va debuta la Salonul Auto de la Geneva de luna viitoare şi va fi pus în vânzare imediat după evenimentul elveţian. Versiunea de bază a lui Tiguan pleacă de la 24.175 de euro cu TVA inclus în Germania.

Echiparea de bază a lui Tiguan se numeşte în continuare Trend&Fun şi este echipată cu un motor 1.4 TSI de 122 CP. Potrivit informaţiilor furnizate de nemţi, versiunea de bază a lui Tiguan facelift are acelaşi preţ cu versiunea precedentă a lui Tiguan. Debutul acestui model a avut loc în 2007, iar Tiguan a devenit rapid unul dintre cele mai bine vândute modele din segment. În 6 ianuarie 2011, Biroul de Automobile din Germania a anunţat că Tiguan este cel mai bine vândut SUV din Germania.

Modelul se vinde foarte bine pe pieţele din Europa, Rusia, Statele Unite ale Americii, China, Brazilia şi Australia. Graţie vânzărilor bune ale lui Tiguan, Volkswagen a avut 21% din piaţa SUV-urilor compacte în Germania, respectiv 12% la nivel european.

De la lansarea sa din toamna anului 2007, Tiguan s-a vândut în 572.000 de exemplare. Fratele mai mic al lui Touareg vine cu un interior similar cu cel al lui Passat şi cu un design exterior inspirat în mod evident de la fratele mai mare.

Via | Volkswagen

Comentarii (26)

  • Alex Radoi
    Ha, ha, ha!
    :))). Mai mult nu pot sa spun.
    32 12
  • Tiguan
    Exact cum nu poti deosebi din mers q7 de q5 cand vin din fata, la fel vor fi confundate si noile Touareg si Tiguan.

    Penibil.
    29 14
  • o masina superba pentru iubitorii de manele!
    29 19
  • bogdan
    @razvanis
    sau de Passat sau de Golf sau de Polo, in curand si de Scirocco si Amarok
    28 11
  • penibil
    Trebuie concediat urgent designerul sef de la VW !!!!!!!!!
    26 10
  • daniel
    tiguan
    masina arata f bine si sunt sigur ca va avea succes pe piata din Romania. vw ramane vw.
    17 22
  • Astia nu-s normali
    Masina arata bine si probabil ca va avea un interior calitativ. DAAR ce parere ar avea un posesor de Touareg?

    Sincer e jenant, e o diferenta imensa ca de la cer la pamant intre Touareg si jucaria asta la toate capitolele, orice comparatie e aiurea (bine eu am ceva cu clasa asta de masini, mi se pare niste prostii).
    In schimb domnul Winterkorn considera de cuviinta ca ar putea avea aceiasi fata. Jenant!

    Touareg alaturi de Scirocco si Passat CC erau singurele masini cu personalitate si chiar frumoase ale VW.
    19 7
  • baby Touareg
    Doar cei neavizati nu pot deosebi acest Tiguan de un Touareg! Desigur acestia nu vor deodebi un măr de o pară, o lopată de un hârleţ şi nici o ţigară de un trabuc!
    17 20
  • ce vad eu!
    1. daca nu exista replica la o critica, se injura. Poate o moderare n-ar strica. Dar poate e bine sa se lase si replicile gen "ba me-a matii" sa se vada cam care este publicul tinta a lui WV in Romania. Adicatelea manelarii nu se dezmint: nu pot lega doua cvinte dar cand o fac injura.

    2. chiar e frumos Tiguanul dar de la identititatea de marca se ajunge la confuzia de model. Mai departe se va ajunge la insemnarea in frunte a siglei si NIMENI nu se va mai indoi ca un proprietar de WV isi iubeste cu adevarat masina.
    23 1
  • MISTO
    CRED CA DACA TE REFERI IONUT LA IUBITORI DE MANELE EI CONDUC DE OBICEI MERCEDES SI BMW AICEA NU AI NIMERITO MACA ZI CE MASINA AI
    SUNT POSESOR DE DE VW PASSAT B 5,5 SI B6 SUT F MULTUMIT, NICI O PROBLEMA
    CE SA ZICI MASINA ARATA BINE OM VEDEA CE O PUTEA
    6 19
  • E chiar penal, seamana ca o picatura cu Touareg, dar macar exista si o parte buna, cine te vede pe strada cu ea zice ca o sa ai Touareg. :))
    19 5
  • Noul Tiguan
    Masina arata foarte bine insa pretul e piperat(ma refer la ce dotari standard are pe ea).Un 2,0 Tdi 4x4 140 cp dsg te ajunge la 30 de mi care totusi te rad la buzunar.
    Oricum se merita decat un touareg.M-am urcat intr-unul la aproape 70 de mi cu scaune manuale dao naibi.
    11 2
  • Sabina
    Tiguan
    nu e greu de deosebit, insa masinile vw parca nu mai au personalitate daca arata toate la fel. au toate acelasi volane, borduri, sisteme de info-tainment care sincer ma plicitsesc vazandu-le. In schimb trebuie sa recunosc ca motoarele sunt performante si masinile competente. Fiabilitatea nu ma convinge.
    7 2
  • Tiguan
    Ati participat la vreun test cu acest suv.TOAREGUL este suv-ul pentru cei cu bani si afaceri care isi permit asa ceva,iar Tiguanul este un SUV pentru unul ca mine care sta la tara si trebuie sa mearga pe cimp toata ziua indiferent de vreme.Unul are alta intrebiuntare,altul are alta in functie de ce i-ti permiti.Asa ca scutiti-ma de alte comentarii.Unii cocalari comenteaza si isi dau cu parerea ,fara sa fi urcat cel putin intro asemenea masina.Si nu uitati ca nu sunt fan VOSKSWAGAN.pa TOATE CELE BUNE....
    6 7
  • hai da-ma dreaku' !
    este un SUV pentru unul ca mine care sta la tara si trebuie sa mearga pe cimp toata ziua indiferent de vreme.

    Bugetar nu esti,
    Privat? As putea spune ca un "privat" poate mai multe...
    Un smecher cu banutii de la partid? Asa da. SUV-ul tau e ....portocaliu, asa-i?
    9 7
  • Renault
    mai tare e koleos dci



    PS: sunt sigur ca acest comentariu va avea mai multe manute verzi decat rosii, este uimitor cati posesori de renault exista in tara asta, ajutati de cei cu Renault bineinteles.
    8 19
  • de cei cu Dacia*
    3 1
  • @Renaultmai tare e koleos dci
    comentariul tau merita o manuta cu degetul mijlociu intins
    13 4
  • @liviu
    pun pariu ca in realitate esti un timid care mergi cu capul in jos pe strada, posesor de logan si rate pe 20 de ani.

    degetul ala sa il arati celei ce ti-a dat educatia asta.

    bafta
    2 5
  • E foarte reusit facelift-ul
    Il consider inspirat din punct de vedere al atragerii clientilor. Despre originalitate, na asta e politica nemtilor, indiferent ca marca se numeste Audi, Bmw, Metz. de ce ne miram ?
    Din pacate in interior nu s-a intervenit suficient, tot bordul ala de golf plus. Este si motivul pentru care nu am cumparat modelul actual. Dupa marea dezamagire cu injectoarele noului Passat (2007) pe care VW nu a vrut sa la considere defect de fabricatie, pentru mine din pacate este oricum istorie marca asta, pe care am apreciat-o atat de mult...
    4 0
  • koss-in-use
    ,,si da-ti cu parerea daca tot nu faci nimic"
    numai specialisti in design pe aici....oamenii sunt diferiti si au gusturi diferite. unora le plac masinile mai patratoase ,altora cele cu forma de bashica. cumperi masina care iti place,care ti-o permiti, etc. ce-i asa greu de priceput?.... sa aveti parte de bine !
    0 0
  • Momentan Mercedes mai face masini cat de cat cu "personalitate" ... VAG si BMW au cam cazut in pacat cu designu' ... daca te uiti la ele zici ca-s aceiasi masina in variante diferite de caroserie ...
    2 1
  • Marian
    Vad ca astia de la automarket se prostesc pe zi ce trece. La reclama cu mini Darth Vader ziceau de constructorul din Stuttgart, aici zic despre "Fratele mai mic al lui Touareg vine cu un interior similar cu cel al lui Passat". Unde tata??? Despre modelul anterior se spunea ca este identic la interior cu modelul Golf Plus si asta arata cam la fel. Chiar asa sa arate Passatul la interior??
    3 0
  • oare de ce nu pun pe tiguan un 2,5 v6 tdi la vreo 250cp? ar putea face o comparatie si mai si cu un touareg, hai sanatate
    0 0
  • hai sa injuram!
    De cand au aparut comentariile la articolele online (sau forumurile) romanii au inceput sa-si arate partea lor cea mai urata: se injura, se blameaza, se ia la misto (sport national) si se contrazice, aproape toate fara argumente. Asa e si cu cei care urasc (!?) marca VOLKSWAGEN si care, in mod evident, nu au condus o masina noua din aceasta marca. Eu am un Golf 6 nou nout si pot sa spun ca este o masina aproape perfecta! Nu degeaba a primit in 2009 titlul de CAR OF THE YEAR in lume, iar motorul TSI 1.4 titlul de ENGINE OF THE YEAR!
    3 1
  • razvan
    DESIGN
    Majoritatea modelelor VW au un design reusit dar la Tiguan este de tot Cacatul.......Sper ca modelul restilizat sa fie mai ,,,,,,,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru