OFICIAL: Primele fotografii ale lui Aston Martin Rapide

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.01.2009
Aston Martin a publicat primele informatii cu privire la primul lor coupe cu patru usi, Rapide. Rivalul lui Porsche Panamera este gata de productie.

Aston Martin Rapide este un coupe cu patru usi creat de inginerii britanici pentru a se lupta cu modele precum Porsche Panamera si Mercedes-Benz CLS. Primele imagini cu versiunea de productie a acestuia au aparut pe internet, iar oficialii Aston Martin ne-au oferit si informatiile oficiale privind acest model.

Sasiul lui Aston Martin Rapide este construit in baza unei versiuni cu ampatament marit a sasiului modelului DB9. Propulsorul V12 de 6.0 litri al acestui model este cuplat la o transmisie automata ZF cu sase trepte care va schimba treptele prin intermediul tehnologiei Touchtornic. Rapide va fi mai greu cu 130 fata de un DB9, avand o masa de circa 1940 kg. Puterea suplimentara ar trebui sa compenseze acest dezavantaj, si sa ii ofere lui Rapide un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de numai 4.5 secunde, precum si o viteza maxima de aproape 300 km/h.

Liniile lui Rapide sunt similare cu cele ale conceptului prezentat in 2006, modelul prezentat in imagini fiind creat digital in baza unor fotografii spion care surprind versiunea de productie in cadrul unor teste. Ampatamentul lui Rapide este mai mare cu 255 mm fata de cel al lui DB9, ceea ce apropie modelul de dimensiunile unui Mercedes S-Klasse.

In ciuda liniei abrupte a plafonului, modelul este cu 63 milimetri mai inalt decat un DB9, ceea ce asigura atat echilibrul stilistic al modelului, cat si spatiul interior necesar pasagerilor din spate.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • acu is imagini oficiale sau a unui frustrat care nu are ce face si se pune sa modeleze el un model cum crede el ca va arata si defapt o da in bara k nimeni nu-l baga in seama?
    0 0
  • SUCCES !
    Hai ! Manelistii si alti retardati , cei cu mertzane si bemwee , asteptam pareri. Hahahahaahha!
    0 0
  • sdfsd
    Un singur cuvant spun: Estoque. Restul nu conteaza. Asa ca Porsche si Aston ar face bine sa lanseze masinile cat mai repede.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru