OFICIAL: SUV-ul Audi Q3 va fi lansat in 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.04.2009
Conducerea Audi a decis sa dea unda verde proiectului Q3. SUV-ul compact se va lansa in 2011 si se va bate cu viitorul BMW X1.

Dupa ce BMW a dezvaluit in toamna anului trecut la Paris conceptul X1 si si-a anuntat intentiile de a da nastere unui SUV compact de serie, Audi contraataca. Oficialii din Ingolstadt au anuntat oficial ca vor lansa pe piata un rival pentru X1, botezat Q3.

SUV-ul compact este asteptat sa debuteze oficial abia in 2011, in acelasi an cu hatchback-ul A1. Versiunea de serie va fi cel mai probabil bazata pe conceptul Audi Cross Coupe quattro Concept si, asa cum o spune si numele, va prelua liniile unui coupe cu patru usi si va oferi o garda la sol specifica segmentului din care face parte.

Conducerea Audi a decis ca viitorul Q3 sa fie produs la uzina SEAT din Martorell, Spania, desi initial s-au vehiculat mai multe uzine din Germania sau Statele Unite.

Rupert Stadler, presedintele consiliului de conducere Audi, a declarat ca uzina spaniola a fost aleasa "din motive de eficienta, calitate excelenta a departamentului de productie si personal foarte bine instruit. Ne vom folosi de sinergiile Grupului pentru a putea concura mai bine si pentru a proteja peste 1200 de locuri de munca.

Mai mult decat atat, decizia ofera siguranta si celorlalti angajati din uzinele grupului VW".

Pentru dezvoltarea noului Q3, Audi va investi aproximativ 300 de milioane de dolari. Atunci cand va debuta pe linia de productie cu versiunea de serie a lui Q3, Audi promite o productie anuala de 80.000 de unitati.

via | WCF

Comentarii (2)

  • jiji de la pipera
    E furaciune dupa Koleos!
    Arata mai bine koleos e mai frumos...
    Chiar daca va fi lansat in 2011 din punct de vedere tehnologic este mult inferior
    0 0
  • sepuku
    furaciune 2
    draga jiji te duce mult mintea se vede.... de fapt, in spate e cu japca luat de la clio symbol iar masca e copiata dupa noua utilitara logan 4x4. Penibil! Inca o data trimufa tehnologia de top franceza! Cat priveste tehnologia ... cand Fuego era pe piata Scirooco era debparte...asta spune multe cred eu ... evident ca eu am Megane dar iubesc in secret Fiatul ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru