OFICIAL: Volkswagen a dezvaluit noul Touran

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.04.2010
Volkswagen a publicat primele informatii despre noua generatie a modelului Touran. Monovolumul, o copie mai mica a lui Sharan, vine cu o noua gama de motorizari TSI si TDI.

Esential

4.6 litri la 100 de kilometri va consuma versiunea BlueMotion diesel a noului Touran.
121 g/km emite versiunea BlueMotion diesel a noului Volkswagen Touran.

Volkswagen a publicat oficial primele informatii si imagini ale noii generatii Touran, anticipata mai devreme de un set de fotografii neoficiale. Modelul de familie va fi expus maine in cadrul Salonului Auto de la Leipzig, unde va putea fi admirat de publicul german.

Vazut ca o copie mai mica a lui Sharan, noul Touran se individualizeaza insa prin deschiderea conventionala a usilor. Exceptand acest aspect, look-ul general este inspirat de noua tendinta de design Volkswagen atat in partea frontala, cat si in cea posterioara.

Noul monovolum vine si cu o serie de motorizari noi TDI si TSI, populare deja in randul fanilor gamei constructorului german. Touran se va bucura, printre altele, de serviciile versiunii de 1.2 litri TSI cu 105 cai putere, regasita ulterior si pe varianta BlueMotion a modelului, unde este asistata de un sistem start-stop si de tehnologia de recuperare a energiei rezultate la franare.

Sub capota se vor mai afla si motorizarile TSI de 140, respectiv 170 de cai putere, ultima urmand sa fie disponibila exclusiv cu transmisia DSG.

Cei care isi doresc un consum redus vor putea opta pentru una din variantele de putere ale motorului 1.6 TDI, de 90 sau 105 cai putere.

Aceasta ultima versiune va fi regasita si in gama BlueMotion, un Touran ecologic urmand sa emita doar 121 g/km si sa consume 4.6 litri/100 de km. Nu vor lipsi nici optiunile de 140 si 170 de cai diesel, oferite de motorul 2.0 TDi cu tehnologie Common Rail.

Noua generatie Touran vine cu un habitaclu generos, in care se regasesc 39 de spatii de depozitare, suficient loc pentru cinci pasageri si chiar, optional, sapte, atunci cand al treilea rand de scaune este ridicat.

Asa cum ne-a obisnuit, Volkswagen ofera noul Touran in trei nivele de echipare, Trendline, Comfortline si Highline, care promit un pachet de accesorii util si accesibil soferului. Pe lista de optionale, cel mai pretentios accesoriu va fi insa sistemul Park Assist 2.0.

Comentarii (17)

  • .............
    .............
    frumoasa masina....chiar de familie
    12 5
  • China Style
    WOW... cat de urata poate sa fie. Spatele arata monstruos! Vechiul Touran arata infinit mai bine si se conducea impecabil, lucru care cu siguranta il va face si modelul nou, dar estetica este dezgustatoare.
    7 12
  • Bentley
    Aceeasi Marie...
    ...dar cu alta palarie...
    10 6
  • Spatele ala de Tribeca mi-a intors stomacul
    8 8
  • VW
    cam urata, seamana pe undeva cu Fiat Multipla
    6 9
  • care stie sa raspunda la intrebare asta e tare


    Care a fost ultimul model in care VW a bagat bani?

    Toate modelele noi au parte de facelifturi la exterior si mici retusuri la interior....
    9 6
  • ii dau dreptate lui cazan......filozofia de a introduce pe toate modelele fatza lui golf 6 e o prostie....
    5 5
  • andr3i
    arata binisor dar se putea si mai bine.
    2 4
  • asdsadsaasdadf
    nu arata binisor, nu trebuie sa te minti.

    vw vinde datorita numelui, si datorita faimei pe care si-a creat-o in anii 90 cand faceau masini foarte solide si fiabile. Astazi numai au treaba nici cu fiabilitatea, nici cu traditia. Este bataie de joc ceea ce fac cei de la vag cu, clientii lor. Nu au putin de respect, cum sa oferi aceiasi masina in marimi diferite? Chiar nimic nou? Nimic inovator? Macar daca ar fi fiabile ca pe vremuri ar merita dar nici macar atat....e o bataie de joc, dar prost nu e cel cere, prost e ala care da, stiti cum se zice.
    6 6
  • golf
    fata de golf 6 spate de...trotineta :-?...nu stiu cu ce sa o compar ..prea ciudat spatele..se termina brusc si urat
    5 6
  • de tot rahatu
    mie miar fi chiar rusine sa conduc asemenea masina........nu conteaza ca e Touran,Galaxy,3008 sau oricare alta........
    daca chiar vrei o masina adevarata ai de unde alege nu cred ca este nevoie de LOCOMOTIVE.......
    deaia exista coupe-uri,sedan-uri si estate-uri sa ai de unde alege....
    4 14
  • ptr racerul
    pai iti dai seama ca unui cocalar nu ii sta bine la volanul unui touran (bine la asta e discutabil ca e vw), galaxy, 3008 si altele...cocalarii au nevoie de bmw-uri, deaia te si cheama tzenu_bmw...pun pariu ca uratenia aia de 5 touring ai conduce-o, si inca cum...cu o mana pe volan si manele la maxim.
    17 2
  • serifu
    @ptr racerul
    mi-ai luat cuvintele din gura, bv
    9 2
  • Hunter
    @tzenu_bmw

    Ia incerca tu sa bagi un scaun din ala pentru copii intr-un coupe...unde dracu il asezi ?! In portbagaj ?! Nici acolo ca nu e loc.
    Habar nu ai....te apuci de comparat monovolume cu...coupe-uri...sau cu un sedan....unde pun pariu ca intra 7 persoane lejer, mai ales ca exista al treilea rand de scaune....in remorca.
    Erai mai destept daca te limitai strict la comentariul despre design...si atat, care pana la urma este o chestie subiectiva in alegerea unei masini. Ca daca vrei sa zicem o banalitate si simplitate, iei VW, daca vrei sa fie ceva mai deosebit ca design, pai iti iei Ford C-Max sau S-Max.
    Toata lumea e experta in comentat si dat cu parerea....numai ca unii chiar nu gandesc deloc cand vor sa se afirme prin desteptaciunea lor...si ma abtin de a mai comenta faza cu BMW-urile din capul multora din tara asta...cel care ti-a dat replica imediat dupa postul tau "ptr racerul" are perfecta dreptate.
    10 0
  • Video lansare in Germania
    Video lansare in Germania - http://ow.ly/1wLVZ
    1 0
  • vw
    bine ma lasati vw pentru cine e de el,cumparati voi renault(ala cu caroseria facuta cu ciocanu)si lasati comentarile la adresa vw
    pa.
    6 2
  • Soferu roman' si comentariile despre design:
    - design-ul este ceva subiectiv, mai mult de 80% dintre voi criticati masina asta din punct de vedere al designului exact asa cum as critica eu prietenele sau sotiile voastre findca sunt urate si cum dracu iesiti cu ele pe strada.
    - Loganu este atat de frumos la design incat il conduce toata lumea? .. deci clar ca nu designul influenteaza vanzarea.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru