OFICIAL: Volkswagen a prezentat pick-up-ul Amarok

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 01.12.2009
Volkswagen a prezentat oficial Amarok, o utilitara dedicata celor care iubesc atat marca germana, cat si versiunile de caroserie de tip pick-up.

Volkswagen a publicat astazi primele fotografii oficiale ale noului Amarok, pick-up-ul care va fi lansat in scurt timp pe piete mondiale pentru a se bate de la egal la egal cu rivali precum Nissan Navara, Mitsubishi L200, Mazda BT-50 sau Toyota Hilux.

Noul Volkswagen Amarok este destinat tuturor celor care au nevoie de o suprafat mare de incarcare la un pret acceptabil. Cu o suprafata utila de 2.52 de metri patrati si o lungime de 1.55 metri, bena pick-up-ului german poate fi utilizata in multiple moduri, sarcina maxima utila pe care poate sa o transpore Amarok fiind de 1150 de kilograme.

In prima faza, Amarok va fi disponibil exclusiv in versiune Double Cab, prezentata in fotografiile oficiale ale constructorului. Ulterior, in primavara anului 2011, iubitorii Single Cab vor avea la dispozitie si acest tip de caroserie. Amarok are o lungime de 5.25 de metri si dispune in interior de o gama larga de facilitati si sisteme imprumutate direct din lista de elemente standard si optionale de la fratii compacti si medii Golf si Passat.

Printre acestea se numara sistemul de climatizare automat, sistemul audi cu radio CD, o bancheta spate rabatabila, ABS si ESP, ultimul urmand sa fie disponibil ca element optional.

Sub capota, noul Amarok dispune de doua unitati TDI de 2.0 litri care dezvolta 122 si 163 de cai putere. Amarok poate fi comandat atat in versiune 2x4, cat si in varianta 4x4 cuplata manual sau permanenta.

Noul model Volkswagen va fi fabricat in Argentina, la uzina din Pacheco, si va intra pe pietele europene in cursul anului viitor.

via | VW

Comentarii (13)

  • VALENTIN
    PRETURI
    sa speram ca pretul de baza va fi pana in 20000 de euro
    11 5
  • Arata destul de bine . Sper numai sa aiba si un pret acceptabil .
    13 4
  • AMAROK
    O SA AIBA TAXE DE NON-UE,DECI CAM SCUMPUTA! DACA INCEPE PRETUL PANA IN 20.000,DRACU MAI CUMPARA YETI? O SA SPUNETI CA SUNT PRODUSE DIFERITE DAR STATI LINISTITI;ROMANUL VREA DOAR ,,UN GIP CU BANI PUTINI''IAR DACA AMAROK-UL E MAI MARE...
    6 3
  • un cititor
    .
    "....sistemul audi cu radio CD...." cred ca era vorba despre sistemul audio.
    O zi buna
    9 0
  • Norbert
    pret
    Parerea mea este ca nici nu poate fi vorba de un pret de 20.000 e prea mare pentru banii astia ....plus modele asemanatoare de la alte firme pleaca de la 25.000 si ajung chiar la 35.000. Oricum imi place masina!
    8 3
  • Claudiu
    TDI de 2.0 litri care dezvolta 122 si 163 cai

    Motorul de 163 hai ca mai merge, dar cu ala de doar 122 ce faci, te dai jos si impingi la deal? Oricum sanse putini amatori de asa ceva in Europa.
    4 11
  • Mai are mult VW pana sa detroneze liderii in acest segment, Tozota Hilux si Mitsubishi L200.. in plus ca are de demonstrat si in privinta fiabilitatii, nu stiu cati ar vrea sa se trezeasca pe un santier sau prin munti fara putere ca nu stiu ce furtunas de la turbo s+a spart sau alte hibe cunoscute ale TDI-rilor.
    8 8
  • @poe
    mie la tdci mi s-a spart un furtun nu cred ca numai la tdi sunt bube. Iar daca la vw nu a fost vorba de fiabilitate ce sa mai zicem de alte marci ar trebui sa cada cum iesi pe poarta dealerului in special cele frantuzesti.
    E foarte posibil sa nu stii ce inseamna cuvantul fiabilitate.

    Modelul e calumea mie unu imi place
    5 4
  • macar sa fie el fiabil
    Oare sa fie fiabila?motorul de 122 de cai e ok-toyota a avut pe hilux chiar 2.5 cu 102 cp,deci la utilitare conteaza f mult cuplul motor,dar sunt de acord, cum ca ,.....e mult pana ajunge acest model sa concureze cu nissan navara sau toyota....aceastea sunt pe piata de cel putin 7 ani....si inca sunt top. in plus aceste modele in 2010 nissan vine cu noua navara ...deci ce sa mai vb deja vechiul model avea 171 cp...si 5.22m sa vedem noul ce o sa aduc in plus ...oricum va fi peste acest W.
    4 1
  • re:
    Cu siguranta nu va avea taxe legate de fabricarea in afara UE. Lafel se intampla si cu Jetta si New Beatle. Sunt asamblate in Argentina, insa grupul motr este montat in Germania, astfel incat apare finalizata in UE.
    Fiabilitatea si performatele i-au fost deja incercate, motorizarea lui Amarok fiind asemanatoare cu cele ale noului T5. Acolo puterea este intre 84 si 180 cp pt 2.0 TDI.
    Nu cred ca masina cu 122 de cp va fi submotorizata, pe Crafter furgon, Sprinter sau Ford Tranzit furgon exista motoare de pana in 130 cp si tracteaza sarcina de pana la 5 tone.
    2 1
  • re:
    Skoda Yeti este in aceeasi clasa cu VW Tiguan, Mercedes GLK, Audi Q5.
    Amarok, va fi incadrat in gama autovehiculelor comerciale, desi nu va fi autoutilitara( in acte).
    1 2
  • copiuta
    are farurile de la Dacia Duster
    3 3
  • HA HA HA
    MDA
    DACA NU VA PLACE UN GIP CU BANI PUTINI(E CRIZA TOTUSI),LUATI-VA FRATE RABA ASTA.SI-O MAI VRETI SI CU PRET SUB 20.000 DE EURO.ADICA TOT UN GIP CU BANI PUTINI...
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru