Olanda: Volkswagen vinde o versiune îmbunătăţită a unui model lansat în 1960

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.11.2011
Volkswagen oferă o versiune îmbunătăţită a lui T2 în Olanda. Modelul a debutat în anii 1960 şi constructorul importă exemplare construite în Brazilia.

Divizia olandeză a mărcii Volkswagen a început comercializarea unei versiuni îmbunătăţite a lui T2 Camper. Versiunea actualizată a modelului care a debutat în anii 1960 este echipată cu o canapea extensibilă, o masă pliabilă, o chicinetă cu frigider, o chiuvetă din oţel inoxidabil şi un aragaz cu două "ochiuri". Versiunea de top, Highline, are tapiţerie din piele şi podea din linoleum. Producţia este realizată în Brazilia.

Motorizarea este reprezentată de o unitate de 1.4 litri, cu 80 CP la 4.800 rpm, oferită doar în compania unei transmisii manuale cu patru trepte. Accelerarea de la 0 la 100 km/h este realizată în 16 secunde, iar viteza maximă este de 135 km/h.Cea mai ieftină versiune costă 32.425 de euro în Olanda, în timp ce vârful gamei are un preţ de 55.995 de euro.

Comercializarea modelului pe alte pieţe din Europa ar putea fi problematică, deoarece taxele de poluare ale multor ţări ale Uniunii Europene ar dubla preţul unui asemenea vehicul. Spre comparaţie, un T5 Multivan, strănepotul lui T2, are un preţ de pornire de 35.371 euro cu TVA inclus.

Ce-i drept, acesta nu beneficiază de conversia de camping.

Via | Volkswagen.nl

Comentarii (9)

  • @
    Misto. Totusi nu este ceva nou, deoarece stiam despre acest model de mult timp. Era produs si pentru piata din America. Tot cum motorizare 1.4 benzina. Nu ma refer la modelele din 80 toamna... ma refer la modele actuale.
    7 5
  • "Ieftina"
    Trebuie sa fi dus cu capul sa dai atatia bani pe cotetul asta.
    27 19
  • ce sa inteleg? ca mai aveau ramase in stoc de pe vreamea lui papura voda si acum hai sa vindem poate se gasesc prosti.....
    3 8
  • Eu as zice ca trebuie sa fi excentric si plin de bani ca sa-ti permiti o asemenea jucarie :)
    12 4
  • sunt sofer de autobuz castigator la loto
    ce siguranta are? dau totusi 56.000 de euro! da unul cu land rover peste tine, te face una cu asfaltul... vw ramane cu banii, eu "garsoniera" la 2 metriu sub pamant
    14 5
  • @Gica
    ai dreptate la partea cu siguranta doar pentru ca tara in care traiesti e total gresita. d-aia au importat-o in Olanda, pt ca acolo pun mare pret pe calatorii si au si pe unde sa circule spre deosebire de noi care ca sa scapam vi trebuie sa mergem cu tancu din simplul fapt ca nu avem infrastructura(de nici un fel). in concluzie nu ei sunt nebuni ca o importa, ci noi avem niste foarte mari probleme.
    3 3
  • Acest T2 este o masina pentru pasionati si colectionari nu pentru noi (destepti de romani,mari cunoscatori de toate,care ne-am nascut in X,Q,M,S etc.)T2-ul acesta se vinde pentru iesiri de weekend,nu pentru naveta,agatat piti,carat cartofi sau mai stiu eu ce
    0 2
  • Olanda!
    Piata olandeza are un apetit special pt. acest tip de caroserie,multe marci personalizeaza van-uri special pt.aceasta tara!
    Olandezii sunt unii din cei mai mari fani ai drumetiilor in motor-home-uri!
    1 0
  • ....
    am condus asa ceva.....ramai masca ce poate....ii un motor de 1,4 tsi, merge de rupe si nu costa atata....ai AC, ABS, AIRBAG....pacat ca nu sunt mai multe poze...ca sa va imaginati un bord de FOX lungit.....oricum ii beton masina asta....SI EXCLUSIV DOAR PENTRU PASIONATI....SI CALATORI...pentru restul e BMW cu numere obligatoriu de BG....si pus gaz ..ca de benzina ii scumpa...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru