Opel aduce noutăţi în gamele Corsa, Astra, Meriva şi Insignia

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.08.2011
Modelele Opel care vor fi lansate în 2012 vor fi echipate cu tehnologia Start/Stop pentru reducerea consumului de carburant şi vor beneficia de funcţii noi, anunţă oficialii mărcii.

Opel a anunţat o serie de modificări în gama sa pentru modelele care vor fi lansarea în 2012. Modificările constau în implementarea sistemului Start/Stop pe mai multe modele din gamă, alături de sisteme de navigaţie mai avansate pentru Astra şi Meriva. Gama Insignia primeşte o motorizarea actualizată, un nou entry-level, Start/Stop pentru majoritatea motorizărilor şi un nou sistem de navigaţie, alături de cameră video frontală şi interior din piele Nappa.

Cea mai ecologică Astra din istorie

 

Graţie tehnologiilor ecoFLEX, Opel va oferi un total de 60 de versiuni echipate cu sisteme de reducere a consumului de carburant şi a emisiilor de CO2. Anul 2012 va marca debutul celui mai economic Opel Astra al tuturor timpurilor, un model care va emite doar 99 de grame de CO2 pe kilometru. Acesta este Astra 1.7 CDTI ecoFlex, un model de 130 CP care are un consum de numai 3.7 litri la sută în regim mixt. Clienţilor li se pun la dispoziţie două motorizări 1.7 CDTI, una de 110 şi alta de 130 CP, ambele având tehnologiile ecoFLEX incorporate.

 

Noutăţi în gama Corsa

 

Gama Corsa va primi sistemul Start/Stop şi pentru motorizările pe benzină, unităţile de 1.2 şi 1.4 litri urmând să-şi reducă consumul cu 0.4 litri la sută graţie acestei îmbunătăţiri. În cazul în care clienţii doresc un model mai performant, cei de la Opel au lansat şi o ediţie specială a lui Corsa OPC, numită Nurburgring Edition.

Acesta are un motor 1.6 Turbo de 210 CP şi 280 Nm, şasiu sport Bilstein şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde, cu 0.4 secunde mai rapid decât Corsa OPC-ul standard. Viteza maximă a modelului este de 230 km/h, cu 5 km/h în plus faţă de versiuinea standard. Modelul prezintă şi jante din aliaj de 18 inch, scaune sport OPC Recaro şi logo-ul Nurburgring pe scaune şi montanţii B.

 

Meriva 1.3 CDTI devine şi mai economică

 

Opel Meriva 1.3 CDTI primeşte şi el sistemul Start/Stop alături de tehnologia ecoFLEX, modelul având un consum urban redus, de 4.8 litri la sută şi cu emisii de CO2 de 109 grame per kilometru, una dintre cele mai bune valori din segment. În regim combinat, consumul de carburant al acestui model scade cu 0.4 litri la sută, marcând o economie importantă pe termen lung. Graţie acestor caracteristici, Meriva este unul dintre cele mai ecologice modele din segmentul său, spun cei de la Opel.

 

Motorizări, navigaţie şi dotări noi în gama Insignia

 

Gama Insignia primeşte o nouă versiune ecoFLEX, caracterizată de un motor turbo de 1.4 ltiri, care dezvoltă 140 CP. Versiunea 1.4 ecoFLEX a lui Insignia este cel mai economic model din segment alimentat cu benzină. Acesta are Start/Stop, transmisie manuală cu şase trepte şi are un consum mediu de 5.6 litri la sută în regim mixt. Emisiile de CO2 sunt reduse la 134 grame per kilometru. Modelul înlocuieşte unitatea aspirată de 1.8 litri.

Versiunea 2.0 Turbo 4x4 a lui Insignia dezvoltă cu 30 CP în plus, furnizând un total de 250 CP şi 400 Nm. Graţie acestor modificări, modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 7.5 secunde şi are o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Consumul de carburant a scăzut cu 0.5 litri la sută în regim mixt, atingând 8.4 litri la sută. Mai multe versiuni de motorizare ale lui Insignia au primit sistemul Start/Stop, reducând, în medie, consumul de carburant cu 0.5 litri la sută, până la un litru la sută în traficul urban.

"Datorită noilor sale caracteristici, în special reducerea consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2, modelul Insignia își va consolida poziția foarte bună din segmentul său, spre beneficiul clienților noștri.", spune Alain Visser, Vice Președinte Vânzări, Marketing și Servicii Post-Vânzare de la Opel.

Insignia va fi oferită alături de sistemele de infotainment Navi 600 şi Navi 990 Europa. Acestea au hărţi salvate pe carduri SD şi pot să fie actualizate cu POI-uri adăugate de client. Insignia beneficiază şi de o cameră video frontală cu îmbunătăţiri, care avertizează la apropierea de vehiculul din faţă, monitorizează păstrarea benzii de mers şi afişează pe bord indicatoarele rutiere. Opţional, clienţii pot comanda tapiţerie din piele Nappa în nuanţa ”Indian Night”.

Via | Opel

Comentarii (10)

  • Opel creste semnificativ de la an la an si cu aceste noi tehnologii/modificari eu cred ca vor confirma calitatea si eficienta produselor.Eu totusi am o singura problema cu motorul de 2 litri care la 250 de cai ar trebui sa faca ceva mai repede un 0-100 chiar daca masina nu e un OPC. Totusi trebuie avut in vedere masa ridicata a modelului cat si faptul ca probabil opel a cautat un echilibru intre dinamicitate si consum relativ mic pe acest motor.
    11 5
  • opel masini rigide...si scumpe...
    3 18
  • dupa ce nick ai e clar ce fel de cocalar esti care vede in bmw pe Dumnezeu...ai mers tu cu vreun opel din ultimii 3-4 ani ? nu ca tu te urci doar in bmw ....in nfs unde ti-l poti permite...fa un test drive cu insignia sau astra si apoi mai vorbim...
    19 1
  • Anonim
    @Van. De ce toti cei care exprima opinii impotriva Opel sunt catalogati drept cocalari? Cred ca ai o gandire limitata. Am condus Opel anul acesta cand mi-am schimbat masina si nu m-a incantat: mult marketing si cam atat. Si x6 greseste pentru ca nu poti compara Opel cu Bmw, dar nici nu poti sa ridici in slavi o marca de volum ce nu vine cu absolut nimic remarcabil in clasele unde activeaza.
    5 10
  • George
    discutia despre gusturi si preferinte poate fi interminabila, fiecare are un pic de dreptate, dar daca nu iti plaace opel mai bine nu deschizi un articol despre... ideea e ca fiecare are libertatea de a avea o opinie. eu sunt posesor de opel si sunt interesat de stiri despre marca,\ am cumparat de la union motors astra mea si am fost foarte multumit de colaborarea cu ei, ca sunt seriosi atat cei de la vanzari cat si cei de la service. binenteles o sa apara cineva care sa laude alta firma... dar practic asta e libertatea la opinie!
    10 3
  • eu zic ca opel vine cu ceva destul de rar intalnit la o marca de volum cum spui tu si anume vine cu un design de nivel premium si incet incet se observa si noi motorizari foarte bine gandite cu un raport calitate -pret / consum-performante foarte foarte bun. in ultimii 3-4 ani este singura marca din segment ce a scos un model foarte apropiat de nivelul premium unde domina audi s4 ,bmw 330 i etc. - insignia opc si chiar a fost foarte apreciata . nu am auzit din partea ford,citroen,mazda ,renault sau toyota despre asa ceva,doar vw cu r 36 care e tot din grupul vag. analizand situatia eu unul observ un progres semnificativ si cu pasi mari al opel de la an la an.confirmarea a celor sustinute mai sus va fi noul astra opc care va demonstra progresul fata de generatia anterioara (astra h opc o masina fantastica).Dar asta e doar parerea mea si totusi nu e Dumnezeu pe pamant opel ,mai exista si alte marci foarte bune , eu doar apreciez foarte mult ceea ce au reusit in ultimii ani.
    7 2
  • Eu cred ca Opel face treaba buna gasind solutii pentru un consum economic si protejarea mediului. In fond toti vrem sa cheltuim mai putini bani si sa respiram un aer mai putin poluat. Eu cred ca o masina trebuie sa te reprezinte sa ti se potriveasca. Mie imi place Insignia in mod deosebit si i-as face un test drive inainte sa dau banii pe ea, si daca tot vad ca ai scris despre Union motors, @George, as incerca la ei sa vad si ce orfete au. Revin cu impresii dupa ce vad exact ce poate masina.
    3 1
  • Opel
    sunt intr-o perioada de transformare incearca sa surprinda si sa inoveze in materie de design, eficienta .. in ultimul timp, asta am dedus din stirile pe care le publicati voi, incearca sa scoata masini cat mai economice si care sa nu polueze mediul
    5 0
  • Bord
    la noul astra imi place mult consola de bord .. interiorul arata fantastic cand o conduci ai o senzatie misto, mai ales noaptea se vede super toata plansa
    7 0
  • Start
    chestia cu Start/Stop este interesanta ma bucur ca o sa ne putem bucura de ea si la opel fara costuri suplimentare
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru