Opel Corsa vine cu imbunatatiri mecanice in 2010

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.11.2009
Inginerii Opel au modificat modelul Corsa in toate versiunile cu exceptia celei OPC. Modelul de clasa subcompacta al producatorului din Russelsheim este mai puternic, mai economic si mai manevrabil.

Opel a dezvaluit modificarile pe care le va opera asupra modelelor Corsa care vor fi produse in 2010. Acestea vor avea un consum de carburant mai scazut si o manevrabilitate sporita. Astfel, la nivel de gama, Corsa va avea un consum cu 13.2 % mai mic, iar cinci din sase motoare vor avea emisii sub nivelul de 125 grame pe kilometru – cu exceptia versiunii OPC. Cei de la Opel nu au operat niciun fel de modificare estetica la exterior sau la interior.

Cel mai economic model din gama Corsa este versiunea ecoFLEX, care are un consum mediu de 3.7 litri in regim mixt, respectiv 3.2 litri in regim extraurban. Acest model este echipat cu un propulsor CDTI de 95 CP, care are o cilindree de 1.3 litri. Unitatea CDTi de 1.3 litri este disponibila si intr-o versiune de 75 CP, care are emisii de numai 114 grame de CO2 pe kilometru. Opel Corsa poate primi si un motor CDTi de 130 CP, care emite 120 grame de CO2/km.

Motoarele pe benzina care echipeaza modelul Corsa au fost si ele modificate amanuntit. Astfel, unitatea de 1.0 litri ofera 5 CP in plus, totalizand 65 CP, in timp ce emisiile de carbon au scazut la 117 grame CO2/km.

Propulsorul de 1.2 litri dezvolta acum 85 CP, in timp ce unitatea de 1.4 litri ofera 100 Cp si un consum mediu in regim mixt de 5.4 litri la 100 kilometri. O mare parte de modele din gama vor primi noul indicator de schimbare a treptei de viteza pentru un stil de condus mai economic.

Sasiul lui Opel Corsa a fost revizuit, pentru a oferi o manevrabilitate sporita. Astfel, directia si suspensia acestui model sunt modificate. Suspensia fata a primit arcuri mai moi si o bara antiruliu cu diametrul mai mare, care beneficiaza de bucsi reproiectate. Toate amortizoarele au fost revizuite, iar geometria directiei a fost si ea modificata. Sistemul ESP a fost reprogramat, pentru a ajuta soferul mai mult in timpul manevrelor dificile.

Via | Carscoop

Comentarii (2)

  • @sebastian toma
    in al doilea paragraf cred ca este vorba de consumul extra-urban.
    0 0
  • @b76
    Corect.
    Merci.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru