Opel Hydrogen4 a devenit cea mai rulată maşină pe hidrogen din lume

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.06.2011
Flota de automobile Opel alimentate cu hidrogen a parcurs 2.000.000 de mile, ceea ce reprezintă peste 3.2 milioane de kilometri.

Esential

12 secunde îi sunt necesare lui Opel HydroGen4 să atingă 100 km/h.
320 kilometri este autonomia declarată a acestui model.
10 unităţi Opel HydroGen4 au făcut parte din flota de test Clean Energy Partnership.

Flota de vehicule alimentate cu hidrogen de la Opel, intitulată HydroGen4, a parcurs un total de 2.000.000 de mile. Vehiculul demonstrativ, dezvoltat de Opel în colaborare cu General Motors este utilizat de cei de la ADAC şi de alte nouă companii din Germania. Flota de zece modele HydroGen4 a parcurs, din 2009 până în prezent, un total de 2.000.000 de mile. Opel HydroGen4 este echipat cu un tren de propulsie cu hidrogen, echipat cu o baterie nickel-metal-hydride, care produce 35 kW/1.8 kWh şi alimentează un motor electric trifazic de 73 kW (99 CP) şi 320 Nm.

Acest hotar este un punct important în calea noastră spre transformarea vehiculelor pe hidrogen în realitate. Vom utiliza cunoştinţele acumulate prin flota noastră globală pentru a îmbunătăţi accesibilitatea şi fiabilitatea vehiculelor alimentate pe hidrogen în timp ce cântărim potenţialul aplicaţiilor comerciale ale acestei tehnologii în viitor, a declarat Charlie Freese, director executiv al activităţilor GM pentru celule de combustibil.

Modelul Opel HydroGen4 face parte din parteneriatul Clean Energy Partnership, un proiect european fondat Ministrul German al Transporturilor. Din 2008, parteneri precum ADAC, Allianz, Bild/Axel Springer AG, Coca-Cola, Enertrag, Hilton, Ikea, Linde, Pace şi Total au condus asemenea vehicule în apropierea oraşului Berlin.

Proiectul a fost extins în 2010 şi 2011 pentru a include oraşele Hamburg, Baden-Wurttemberg, Nord Rin-Westphalia şi Hesse.

Via | Germancarscene

Comentarii (3)

  • good work opel.o marca speciala cu o istorie si mai speciala.sper sa se obtina si rezultatele in viitor in productia de serie datorita acestui fapt.
    6 0
  • ****
    Din cate masini e compusa flota ??? si hotarativa e o singura masina sau o flota ,pentru k o sigura masina nu are cum sa faca 3.2 mil de km in 3 ani daca ar merge incontinuu in acesti anii
    1 3
  • @antonny
    Chiar vrei sa ii pui in dificultate,ai rabdare,o sa-ti raspunda......niciodata:))))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru