Opel primeste 1.9 miliarde de euro de la General Motors

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.03.2010
General Motors va face o infuzie de capital de 1.9 miliarde de euro in marca germana Opel, dupa care va organiza o restructurare completa a concernului din Russelsheim.

General Motors va face o injectie de capital in valoare de 1.9 miliarde de euro in Opel. Potrivit celor de la Detroit News, GM mai are nevoie de inca doua miliarde de euro sub forma de imprumuturi, pe care doreste sa le obtina de la tarile din Uniunea Europeana in care Opel are fabrici. Guvernul german s-a oferit initial sa ajute marca Opel in cazul I ncare GM ar fi vandut-o grupului Magna, dar cum vanzarea nu a mai avut loc, GM trebuie sa organizeze restructurari.

General Motors vrea sa elimine circa 30% din costurile Opel si sa renunte la numeroase locuri de munca. Opel are aproximativ 14.000 de angajati in Europa, iar GM ar putea sa renunte chiar si la 10.000 de angajati prin inchiderea unor fabrici, unele dintre acestea fiind situate in Germania.

Ed Whitacre, presedintele General Motors, a declarat ca angajamentul pe care l-a facut fata de Opel este de "importanta vitala pentru GM si are scopul de a demonstra daruirea General Motors pentru operatiunile lor din Europa". Cei de la GM vor sa le ofere din nou incredere clientilor Opel, angajatilor si partenerilor de afaceri ai acestei marci.

Via | DetroitNews

Comentarii (1)

  • andrei
    GM
    si cam cum ar vrea GM sa recastige increderea europenilor?? prin concedierea catorva mii de oameni???
    nu prea cred
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru