Opel va închide la sfârşitul anului uzina sa din Anvers, Belgia

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.10.2010
Constructorul german a declarat că uzina sa din Anvers, unde se produce în prezent modelul Astra, îşi va închide porţile la sfârşitul lui decembrie.

Esential

1300 de muncitori sunt angajaţi la uzina belgiană din Antwerp.

Opel a anunţat astăzi că se pregăteşte să pună lacătul pe poarta uzinei sale din Anvers, Belgia, după ce vreme de mai multe luni încercările sale de a găsi un investitor s-au demonstrat a fi inutile. În aceste condiţii, amplasamentul Opel se va închide la sfârşitul acestui an.

Chiar şi aşa. Luc van Grisven, liderul sindical al angajaţilor de la uzina belgiană, rămâne încrezător în şansele fabricii de a găsi un investitor. Până în prezent, o companie chineză şi una americană şi-au arătat interesul pentru o eventuală achiziţie. Cu toate acestea, nici una dintre părţi nu s-a arătat dispusă să deschidă o rundă de negocieri.

În condiţiile în care Opel nu va găsi un investitor interesat, din luna decembrie, un total de 1300 de angajaţi ai uzinei din Antwerp vor rămâne fără loc de muncă, iar modelul Astra va înceta să mai fie produs amplasamentul belgian.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • unii se restrang, altii se extind
    oricum greu sa-ti mentii rentabilitatea in ziua de azi... cu atat mai mult e de apreciat ca Automobile Dacia si-a atins plafonul maxim de productivitate (~350.000 unitati/an) si ar avea nevoie sa deschida inca o fabrica
    7 2
  • bine inteles ca producatorii prosti nu rezista pe piata
    1 12
  • sa fie de vina oare noile chevro care tre recunoscut...sunt faine si la pret sub opel...a mai zis cineva chestia astra aici pe site mai demult...bine stiu ca taticu-i gm...dar ...politica de piata....
    2 5
  • @ian
    Cand ai vazut ultima data un test crash de la Chevro? nu stiu cum sunt alea produse pentru americani, dar astea pentru europeni au mai putine stele decat loganul, mult mai putine, in termeni populari, este sicriu pe roti (mai ales Aveo).
    3 1
  • you_hoooo
    iarasi acelasi subiect
    Fabrica opel era normal sa se inchida atata timp cat nu era rentabila si costurile de productie erau ff mari. In plus cea din Polonia i-a facut o ditamai concurenta ( a nu se uita ca acolo se face noul Astra).
    @eu: te rog mai consulta site-ul euroncap (cred ca ai internet) si sa vezi ca noile modele de la chevrolet sunt printre cele mai sigure autoturisme.
    Povestea cu Aveo s-a fumat de mult. Chestia cu sicriu pe roti e asa doar sa faci contra-reclama cand mai vinzi vre-o masina...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru