Opel va lansa un model electric ieftin in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.09.2009
Presedintele GM Europa a declarat recent ca Opel ar putea lansa in 2012 un vehicul electric de mici dimensiuni cu un pret rezonabil.

Chiar daca in acest moment Opel se afla in tratative cu Magna si RHJ pentru o eventuala preluare, oficialii General Motors nu se sfiesc sa anunte planuri ambitioase pentru viitoare gama a constructorului german.

Carl Peter Foster, presedinte al GM Europa, a declarat pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, ca Opel va construi in viitor un automobil electric cu un pret abordabil. Modelul electric va fi unul compact, de dimensiuni reduse, care va putea fi incadrat in segmentul A, cel al citycar-urilor.

Micul model cu emisii zero va fi dezvoltat pe o platforma complet noua, capabila sa fie folosita si pe viitoare modele compacte din gama. Prin aceste decizii, Opel cauta sa puna bazele unei familii supercompacte de modele electrice, dedicate pietei europene si nu numai.

Primul membru al acestei familii, modelul urban amintit mai sus, este asteptat sa isi faca aparitia pe strazi cel mai tarziu in 2012. In incheierea interviului, Foster a declarat ca General Motors ar putea pompa pana la 250 de milioane de euro in proiectul vehiculelor electrice Opel.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • ar putea sa spuna simplu :

    " o sa avem un model electric, accesibil, pe piata in momentul in care pretul acumulatorilor va fi unul accesibil "

    dar asta strica "marketingul brandului " , asa ca fiecare mare producator anunta .. si anunta... si anunta... ( parca ar fi autostrada noastra care tot se anunta ... dar nu mai apare .... cred ca or sa iasa astea electrice inainte a termine aia autostrada , dar asta este alta poveste )
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru