Opel va primi ajutor financiar din partea Spaniei

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.03.2009
Opel a obtinut un imprumut din partea Spaniei, dar mai are in continuare nevoie de 2.6 miliarde de euro din partea Germaniei.

Marca Opel a obtinut un imprumut in valoare de 200 milioane de euro din partea guvernului Spaniei. Carl Peter Forster, seful GM Europa, a declarat ca Opel are nevoie de inca 2.6 miliarde de euro din partea Germaniei pentru a putea supravietui.

Banii din Spania provin din partea administratiei care controleaza provincia Aragon, unde Opel detine fabrica din Zaragoza. Banii primiti vor fi folositi la constructia urmatoarei generatii Opel Meriva, care va fi produsa incepand cu anul 2010. GM Europa are de a face cu o criza de lichiditati care ar putea duce la falimentul diviziilor europene General Motors.

Pentru a evita aceste probleme, GM a propus despartirea Opel de brand-ul sora Vauxhall in speranta ca vor putea atrage investitori separati. Carl Peter Forster considera ca insolventa nu este o solutie viabila pentru Opel, in ciuda declaratiilor unor politicieni germani.

In cadrul unei emisiuni de la postul de radio Deutschlandfunk, Forster a declarat ca GM va incerca sa isi reduca numarul de actiuni din cadrul Opel in favoarea partidelor politice din Germania, care s-au aratat interesate de achizitia acestei marci. Conform sefului consilului angajatilor Opel, Klaus Franz, marca germana ar putea deveni profitabila incepand cu anul 2011.

Via | Reuters (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru