Salonul Auto de la Paris 2012

Peugeot Onyx Concept, un supercar hibrid, va fi expus la Paris

Publicat Marti, 11.09.2012
de Sebastian Toma
Comenteaza 3
Peugeot Onyx Concept, un supercar hibrid, va fi expus la Paris - Poza 1
Peugeot Onyx Concept, un supercar hibrid, va fi expus la Paris - Poza 2
Peugeot Onyx Concept, un supercar hibrid, va fi expus la Paris - Poza 3
Peugeot Onyx Concept, un supercar hibrid, va fi expus la Paris - Poza 4
Peugeot Onyx Concept, un supercar hibrid, va fi expus la Paris - Poza 5
Peugeot aduce un concept inedit la Salonul Auto de la Paris. Vorbim despre Onyx, un supercar hibrid care are un consum mediu de 4 litri la sută.

Peugeot Onyx este noul concept al francezilor de la PSA. Acesta va fi expus la Salonul Auto de la Paris, constructorul francez prezentând deja câteva imagini teaser ale acestui model. Potrivit primelor informaţii, modelul este echipat cu un tren de propulsie hibrid, compus dintr-un motor cu ardere internă de aproximativ 250 CP şi un motor electric de 150 CP, oferind împreună un total de 400 CP. Trenul de propulsie hibrid benzină-electric este bazat pe motorizarea 1.6 THP din gama francezilor, iar unitatea asigură un consum mediu de numai patru litri la sută, spun cei de la Autoblog.es.

Francezii de la Peugeot nu au dat mai multe detalii despre noul Onyx, dar au publicat un clip care să ne arate origina acestei denumiri şi ideea care a stat la baza acestui concept. Conceptul are un aspect care aminteşte de Lamborghini Reventon, dar o privire mai atentă elimină orice asemnănare între cele două. Peugeot Onyx are un set de stopuri cu un design agresiv, care încadrează un eleron reglabil electric.

Între cele trei elemente de mai sus tronează sigla Peugeot, în cazul în care uitam cine a realizat acest concept fascinant.

Partea frontală a lui Onyx prezintă două elemente puse în valoare de francezi – blocurile optice şi grila faţă masivă. În timp ce grila faţă nu este pusă în valoare atât de atent, blocurile optice sunt foarte înguste şi ascuţite, prezentând o potenţială direcţie de design pentru viitoarele creaţii ale mărcii franţuzeşti.

Via Worldcarfans


Comentarii (3)

  • speram ca cei de la reno sa nu copieze si acest concept asa cum au copiat si supercarul concept de la citroen denumindu-l pompos alpine parca... si ca tot e la moda printre internautii cool sa pun si un ZIC la sfarsit. deci zic.
    6 1
  • Oare cat mai tine tendinta asta de design agresiv, rau, fioros?

    Daca vrei ceva mai cuminte si mai decent ca design ai foarte putine optiuni (fiat, renault, nissan si altele de genu).

    Nu toata lumea se viseaza Schumacher.
    2 4
  • $+$=$$
    Ce treaba are dizainu' cu Shumahar ?
    Sa iti iei tu supercar cu dizain cuminte poate chiar bleg, gen fiat doblo.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru