Peugeot renunta la modelele GTI

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.11.2009
Francezii de la Peugeot nu vor mai crea modele GTI, ci se vor orienta catre modele premium, precum RCZ.

Directorii Peugeot au decis sa renunte la versiunile GTI ale modelelor sale. Badge-ul GTI care a debutat pe modelul 205 este deja legendar, iar modelul 207 este ultimul purtator al acestui blazon. Cele mai celebre modele GTI de la Peugeot au fost 106, 205 si 306, ale caror calitati au fost apreciate la vremea lor. Fanii Peugeot pot sa aspire doar catre modele precum RCZ.

Compactele ieftine si performante vor deveni un lucru din trecut, iar sigla GTI este moarta pentru cei de la Peugeot. Aceasta decizie face parte din strategia de reinventare a marcii Peugeot, iar eforturile in domeniul performantei si design-ului fara limite va fi orientat catre modele precum RCZ. Acest lucru i-ar putea face pe fanii Peugeot dornici de performanta sa aleaga modelele altor marci sau sa incerce sa achiztioneze un RCZ. Constructorul francez doreste sa se orienteze catre coupe-uri sportive de clasa premium, care vor oferi materiale de calitate alaturi de peformante notabile, iar aceste modele se vor lupta pe segmentul lui Audi TT.

Peugeot ar putea oferi si o versiune mai mica a lui RCZ, dar aceasta va fi un model de nisa, deoarece producatorul francez are deja doua roadstere compacte in gama. Modelele 207CC si 308CC ofera deja aproape aceleasi beneficii pe care le-ar oferi si o versiune mai mica si mai ieftina a lui RCZ, asa ca soarta unui roadster mai economic de la Peugeot este in continuare sub semnul intrebarii.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • gti-urile trecute.........
    erau foarte apreciate dar astea noi,of doamne
    2 2
  • Pacat
    Mare pacat!Macar o editie limitata puteau sa scoata in memoria GTI!
    2 0
  • LUCINA
    0744246847
    VAND GOLF 3 CLORE ALB AN FABRICATIE 1995 INMATRICULATA IN ROMANIA MOTOR 14 BENZINA PRET NEGOCIABIL 2800 EURO
    0 0
  • 0742473180
    VAND DACIA 1310 CLORE GRI METALIZAT STARE BUNA DE FUNCTIONARE tote taxele la zi pret negociabila 1800ron
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru