Pick-up-ul Toyota A-BAT ar putea deveni membru al familiei Prius

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 13.01.2011
Familia Prius, destinată exclusiv modelelor cu propulsie hibridă, ar putea include pe viitor şi o versiune de serie a conceptului Toyota A-BAT, prezentat la NAIAS 2008.

Toyota a adus anul acesta la Detroit primele creaţii derivate din gama hibridului Prius: monovolumul V şi conceptul C, ambele având la bază trenul de rulare ecologic, devenit deja celebru. Japonezii au confirmat oficial şi lansarea unui brand dedicat vehiculelor hibride, botezat cum altfel decât Prius. Odată cu publicarea acestor informaţii nu au întâziat să apară nici primele speculaţii privind viitoarele modele ale gamei Prius.

Potrivit presei de peste Ocean, familia de modele hibride ar urma să facă loc unui proiect mai vechi, abandonat de japonezi din lipsa resurselor financiare. Este vorba despre pick-up-ul futurist A-BAT, prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Detroit din 2008.

Bob Carter, vice-preşedintele diviziei americane Toyota, a declarat că varianta unui pick-up hibrid este luată în considerare. "Prius este sinonimul autonomiei generoase şi al impactului redus asupra mediului înconjurător. Dacă un pick-up ar putea demonstra aceste calităţi, producţia lui este fezabilă.

A-BAT nu a ieşit definitiv din planurile pentru producţie, ceea ce înseamnă că o asemenea variantă este luată în discuţie", a declarat Carter. 

via | egmcartech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru