Presa japoneza critica reactia presedintelui Toyota

De Iulian Cazacu
Publicat Duminica, 07.02.2010
Reactia presedintelui Toyota legata de problemele de acceleratie ale masinilor marcii si de problema pedalei de frana de la Prius a nemultumit presa din Japonia.

Akio Toyoda, presedintele Toyota, a convocat vineri o conferinta de presa in care a incercat sa explice demersurile companiei pentru rezolvarea problemelor de fiabilitate aparute la modelele Toyota. Jurnalistii japonezi nu au fost insa impresionati de discursul lui Toyoda.

Marile publicatii japoneze au acuzat lipsa de solutii concrete si reactia intarziata a oficialilor companiei. Lipsa de reactie a japonezilor la problemele aparute a uimit atat consumatorii, cat si expertii in domeniu, care se asteptau la eficienta si calitate maxima de la Toyota.

Inclusiv guvernul japonez a catalogat reactia Toyota ca fiind intarziata. Ministrul Industriei si ministrul Transporturilor au intervenit si le-au impus celor de la Toyota solutionarea cat mai urgenta a problemelor.

via | mlive.com

Comentarii (13)

  • george
    MAI MULTE SUTURI IN GURA
    si-a luat Toyota de la presa din JPN si de la guvernul lor decat de la GM, Chrysler, Ford si NHTSA la un loc...Asta da rigurozitate japoneza...
    7 1
  • NeoGalaxy
    Era evident ca asta se va intampla, la ei guvernul isi face treaba, imparatul Japoniei este cineva nu asa de forma ca Base al nostru. Dar cum am putea sa comparam o natie ca a lor cu tara de lumea a III-a ca a noatra. Sunt atatea diferente.... deh... ei muncesc si pun pasiune in ceea ce fac, ai nostrii doar se fac ca muncesc si cu cat mai multa scarba.
    11 2
  • clarkson
    pe vremuri...
    ...ar fi fost obligat sa-si faca seppuku. Iar daca era n China de azi i-ar fi impuscat pe cativa din conducere live, pe stadion, in pauza unui meci,
    5 2
  • ^_^
    iar omu asta cu Romania lumea a treia...
    4 1
  • florin
    si totusi sa nu uitam ca sunt si ei oameni si ca totusi pe o scara de la 1 la 10 fac masini de nota 10 cine nu are recaluri/, toti au. acum au .si dam in ei cu pietre sunt posesor de toyota si sunt foarte mandru de asta.daca ar fi perfecti nu ar mai fi oameni.se tot vorbeste de accidentul din sua cred ca totusi exagerarile nu isi au totdeauna locul. interesele constructorilor sunt totusi de inteles de ce se asteapta ca cineva foarte bun sa greseasca si apoi toti ii sar in cap.....nu am fata de ei decit respectul pe care il au fata de calitate si fiabilitate nu as vrea sa fiu ca ei fiecare cu plusurile si minusurile lui dupa cum spuneam nu sunt perfecti......tineo tot asa toyota
    2 1
  • toyota
    @florin:si eu sunt posesor de toyota(auris)de 3 ani si sunt foarte multumit de masina mea.am avut si condus o gramada de masini dar nu voi mai avea niciodata o masina care nu-i japoneza!sunt foarte rigurosi,exacti,precisi....
    2 1
  • Hossam
    asta credeti voi!
    Voi puteti sa spuneti ca sunteti alaturi de Toyota chiar si in momentele astea, nimeni nu va condamna, dar nu mai sariti calul! Loyalitatea voastra este de apreciat si de admirat, dar daca ati fi condus un BMW de exemplu, (nu vreau sa para ca le compar, cum fac unii cu Lexus), ati fi experimentat altceva, e greu sa vb de precizie cand e clar ca nemtii nu se joaca cu asa ceva! Toyota a intrat in hora sa joace alaturi de cei mari dar au uitat pasii.
    Daca ati stii care sunt masinile adevarate, nu ati mai vorbi de Toyota cum ca sunt : citez " rigurosi, exacti, precisi " in momentele astea mi-e greu sa cred ca voi stiti ceva despre masinile acelea japoneze, pe care le conduceti.
    De cand ma stiu nu s-au mai facut rechemari de asemenea proportii si cel mai ciudat este ca vine din partea celor care se auto-proclama lideri incontestabili pe piata auto!
    Oare Auris se vinde mai bine ca Golf? Avensis mai bine ca Passat? Toyota vinde bine doar in SUA, acolo unde stim cu toti ca Toyota vinde acelasi rahat intrun alt ambalaj! Scion, Lexus
    Ce ar fi daca si Renault si-ar asuma toate vanzarile Dacia? Ar fi lideri incontestabili pe 2009, nu?
    2 3
  • Oricand mai e un loc pentru un harakiri.
    0 1
  • adn opel
    CAND TE GANDESTI CA UNII MA BLAMAU...
    MULTI MA UCIDEAU ACUM UN AN
    Cand am spus ca .... sunt niste smecheri acum un an,mamaaa ce injuraturi mi-am auzit,nu contest ca si nemtoaicele au riduri pe aici pe acolo dar in timp tot masini solide raman,am vazut japoneze cu motor ok dupa 10 ani ..jos palaria dar la restull erau praf si pise scumpe ..dar nenorocirea mare este ca nu mai gaseai repere si nici soft pt motor sa faci diagnostic...i-a mergeti la SUZUKI de ex si intrebati pt VITARA de acum 12 ani ce mai au...raspuns NIMIC ..domne astia schimba tehnologia nu o conserva,,,ce sa mai discutam,NU AU TRADITIE SI SUNT NISTE DUALI...TRAIASCA NEMTII SI FABRICANTII EUROPENI SI TARIASCA DACIA CA VAD CA DAU LOVITURA DUPA LOVITURA..SA SCOATA SI ROMANUL CAPUL ODATA DIN TARANA CA NE CRED UNII INCA IN CARUL CU BOI.DOAMNE AJUTA.
    2 2
  • Marius
    adn opel
    adn OPEL dute draga si fati o verificare la cap, ca ai probleme grave, prietene!!!, la TOYOTA daca comanzi o componenta pentrru o masina care sa fabricat in '60 in 2 zile o ai, spun asta din experienta;apoi cu OPELul tau, daca ii inchizi o usa ai impresia ca se destrama acolo pe loc, chiar daca masina este noua.dute si fa comentarii acolo pe forumul de OPEL.
    reviziile la opel sunt cu ffff mult mai scumpe decat la japoneze la fel si piesele(mai intereseazate putin si tu nu vorbi ca proasta'n p.....
    Vorbesti de traditie?- la fel pretene mai intereseazate putin si de aspectul asta ca esti praf. praf.
    Apoi privind faptul la cum arata o masina dupa 10 ani de exploatare IARASI esti pe langa rau de tot.Tu chiar vorbesti numai sa te afli in treaba, dar tu defapt esti redus tare; scuze imi pare rau de tine dar tu esti mai ra, fata de cum spuneai tu ca te balmau nu stiu eu cine.
    Mai bine stai in banca ta -sfat.
    salut
    1 1
  • Marius
    adn opel
    Scuze, un singur lucru ai spus acolo bine:- traiasca DACIA, asta da felicitari si scuze inca o data.
    0 1
  • Corolla este cea mai plictisitoare masina de pe pamant. Am mers zilele trecute din nou cu una (destul de dotata) si in interior ma simteam ca in Cielo Executive.

    Spunea cineva ca daca ai insuma intr-un cuvant ce reprezinta Toyota acela ar fi "transport. Doar de la punctul A la punctul B si cam atat.
    Ma bucur ca si-o iau peste nas ca au crescut prea repede si e foarte greu sa fii si cel mai fiabil si cel mai bun si sa faci cele mai multe masini din lume.

    Uitati-va la Honda; Toyoda ar trebui sa invete ceva macar acum si tot spatele firmei compus din birocratii japonezi sa mai iasa de la naftalina.
    1 1
  • adn opel
    PT MARIUS
    MINTE DE PITECANTROP
    Tinere mergi la Balaceanca si vezi ca ai cu capul,de la atata orez si sake vezi in roz niste masini fara farmec si mult sub germane ca doar de acolo sunt furate,cand Opel facea MASINI acesti cacaciosi mongoloizi faceau vase de pamant si infigeau orez in balta,nu te duci si tu in tara aia sa ne mai lasi cu rahaturile tale,si jigneste pe cine vrei ,poate pe m...needucat de mahala.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru