Presedintele Toyota va fi schimbat in 2009

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 24.12.2008
Conform Wall Street Journal, Katsuaki Watanabe va parasi postul pe care il detine pentru a deveni seful Consiliului de Administratie al niponilor.

Esential

2001 este anul in care Watanabe a devenit presedintele Toyota.

Presedintele Toyota, Katsuaki Watanabe, ar putea sa paraseasca postul pe care il detine din 2001 pentru a deveni seful Consiliului de Administratie al companiei nipone. Conform Wall Street Journal, mutarea va avea loc in 2009.

Implicatiile acestei ridicari in functie nu sunt legate de situatia economica mondiala sau de cea financiara a companiei, ci de starea fragila de sanatate a actualului sef al CA Toyota, Fujio Cho.

Watanabe este omul care a stat la ridicarea companiei, Toyota ajungand pe pozitia 1 in clasamentul mondial al constructorilor auto din punctul de vedere al productiei anuale in 2008. Acelasi Watanabe este insa cel care a anuntat, ieri, faptul ca Toyota va pierde in 2008 1.7 miliarde de dolari, acesta fiind primul an incheiat de Toyota pe minus in ultimele sapte decenii.

via | Wall Street Journal

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru