Primul teaser al viitorului supercar Gumpert Tornante

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.02.2011
Gumpert va expune la Salonul Auto de la Geneva conceptul Tornante, care anticipează supercarul de serie cu acelaşi nume, aşteptat pe piaţă în 2012.

Esential

700 de cai putere va dezvolta motorul viitorului Gumpert Tornante.

Deşi mai sunt două săptămâni până la Geneva, Gumpert a decis să îndulcească aşteptarea fanilor săi cu un teaser al viitorului Tornante, supercarul anunţat deja de oficialii germani. Desenate de italienii de la Carozzeria Touring Superleggera, liniile viitorului Tornante trădează un model care va stârni probabil un val de simpatie în rândul celor care apreciază modelele exotice.

Premiera anunţată de Gumpert este de fapt conceptul care anticipează versiunea de serie a supercarului, programată să apară pe piaţă în 2012. Sub capota conceptului de la Geneva se va afla un motor de provenienţă Audi, un V8 de 4.2 litri bi-turbo, modificat să dezvolte 700 de cai putere. Unitatea va fi asistată de o transmisie TT40 cu padele în spatele volanului, care se va ocupa de gestionarea corectă a resurselor şi va ajuta la imprimarea unor performanţe demne de invidiat.

Noul Gumpert Tornante va beneficia, pe lângă designul de origine italiană, şi de un proiect special dedicat interiorului, care garantează o ergonomie specifică segmentului exotic.

Gumpert a confirmat deja şi caroseria din fibră de carbon şi structură din aluminiu.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru