Primul teaser care confirma VW Scirocco "R"

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 30.06.2008
Volkswagen urmeaza sa-si imbogateasca gama sport "R" cu versiunea de top a noului Scirocco.

Esential

325 CP dezvolta motorul TFSI de 2.0 litri intalnit pe Scirocco GT24 si care ar putea echipa noua versiune R a coupe-ului.
290 CP dezvolta unitatea V6 TFSI de 3.0 litri conceputa de Audi pentru viitoarele modele S4 si A6, dar care s-ar putea regasi si sub capota lui Scirocco R.
250 CP dezvolta motorul V6 de 3.2 litri care echipeaza Golf R32 si care ar putea fi imprumutat si noului Scirocco R.

Volkswagen a dezvaluit astazi primul teaser cu Scirocco R, versiunea de top a coupe-ului german. Teaserul reprezinta concretizarea zvonurilor conform carora Volkswagen pregateste o versiune performanta pentru noul Scirocco, dupa cum ne-a obisnuit cu modelele: Golf R32 sau Passat R36.

Deocamdata, nu exista informatii legate de motorizarea viitorului Scirocco R, dar este de asteptat ca versiunea de top sa beneficieze de un motor mai puternic, precum si de o echipare speciala. Exista trei propulsoare posibile care se pot regasi sub capota lui Volkwagen Scirocco R.

Prima varianta este unitatea TFSI de 2.0 litri care dezvolta 325 CP, intalnita pe Scirocco GT24. O alta solutie ar fi utilizarea noului motor conceput de Audi pentru viitoarele modele S4 si A6, propulsorul V6 TFSI de 3.0 litri care dezvolta 290 CP. De asemenea, nu este exclusa nici varianta imprumutarii unitatii V6 de 3.2 litri si 250 CP de la Golf R32.

Alte modificari care ar putea aparea la noua versiune a lui Volkswagen Scirocco sunt: o cutie de viteze imbunatatita, cu ambreiaj dublu si rapoarte de transmisie reetajate, precum si un volant cu masa redusa.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • The evil twin?
    Sunt curios ce inseamna the evil twin - sa vina de la Twin Turbo ?

    Poate sa fie motorul cu 5 in linie twin turbo anuntat si pentru Audi TT RS la 350 CP ?


    boldfrank.wordpress.com
    0 0
  • `
    Cred ca va "rupe" multe partolete de prestigiu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru