Propunere neobişnuită: un Fiat 500 cu motorul lui Ferrari 458 Italia

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 22.06.2012
Lazzarini Design Studio şi-au imaginat că pe actualul Fiat 500 ar putea fi montat motorul lui Ferrari 458 Italia. V8-ul ar urma să fie ceva mai cuminte şi să ofere “doar“ 550 de cai putere.

Esential

550 de cai putere ar putea avea Lazzarini Fiat 550.

Lazzarini Design Studio este încă o companie italiană care vrea să prezinte publicului propria sa interpretare a unui Fiat 500. Spre deosebire de cei dinaintea sa, Lazzarini se va concentra mai mult asupra a ceea ce vom găsi sub caroseria mignonei Fiat.

Proiectul presupune instalarea unui motor V8 de 4.5 litri, preluat, după cum probabil v-aţi dat seama, de la fratele de concern, Ferrari 458 Italia. Exact. Lazzarini vrea să dea naştere unui Fiat 500 cu motor de 458 Italia.

Primele schiţe oferite publicităţii trădează o caroserie mai largă cu 300 de mm în partea posterioară şi cu 200 de mm în partea frontală, suficient pentru a face loc motorului central. Acesta va fi instalat în locul banchetei spate şi al portbagajului. Spre nemulţumirea fanilor Ferrari, unitatea V8 va fi cuminţită, resursele sale urmând să însumeze “doar“ 550 de cai putere.

Nici transmisia originală nu a scăpat de modificări, ea fiind micşorată pentru a putea fi adaptată micului 500, care a crescut şi în ampatament cu 200 de mm.

Şi pentru ca Fiat 550, aşa cum a fost el botezat de Lazzarini, să poată gestiona bagajul impresionant de putere, compania italiană a creat o suspensie spate identică cu cea a lui 458 Italia.

Tot de la supercarul italian se împrumută şi radiatorul, poziţionat frontal, care va ajuta la răcirea V8-ului alături de prizele de aer generoase, croite la nivelul caroseriei. Acestea vor asigura ventilaţie şi la nivelul frânelor, dar şi al transmisiei.

Lazzarini a publicat doar câteva schiţe ale conceptului Fiat 550, vopsit în culorile steagului Italiei şi în albastrul naţionalei de fotbal. Dacă proiectul lor se va concretiza vom vedea în perioada următoare. 

via l autoblog

Comentarii (2)

  • Un soarece cu muschi de elefant ,era misto daca nu se prea observau modificari la caroserie si eventulii clienti isi bateau joc la semafor de masini ca m3,s4 si altele :)).
    12 6
  • Super. Bani sa am sa o cumpar.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru