Renault a început testele cu versiunea electrică a lui Fluence în Israel

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.08.2010
Francezii de la Renault au început testele cu versiunea electrică a lui Fluence în Israel în vederea verificării performanţelor acumulatorilor la temperaturi înalte.

Versiunea electrică a lui Renault Fluence a început testele în Israel, pentru a verifica modul în care se descurcă acumulatorii acestui model la temperaturi înalte. Israel şi Danemarca sunt primele ţări care vor primi versiunea electrică a lui Fluence, iar eventualele probleme ale modelului vor trebui rezolvate până în 2011. Evident, toate situaţiile posibile au fost deja încercate în laborator, dar testele francezilor au scopul de a confirma toate ipostazele testate până acum.

Renault Fluence ZE este echipat cu un motor electric de 95 CP şi 226 Nm. Acesta este alimentat de o baterie litiu-ion care oferă o autonomie de 160 de kilometri. Posesorii de Fluence ZE pot încărca bateriile acestui model în trei moduri, doua dintre acestea implicând folosirea aceleiaşi baterii. Astfel, există o posibilitate de încărcare convenţională, care durează între patru şi opt ore, iar încărcarea rapidă durează 20 de minute. Sistemul Renault Drop Quick permite înlocuirea bateriei într-un centru specializat în doar trei minute cu altă baterie încărcată complet.

În baza parteneriatului pe care l-a semnat Renault cu fundaţia Better Place, francezii speră să vândă 100.000 de unităţi în Israel şi Danemarca până în 2016. Astfel, francezii vor să vândă, în medie, 20.000 de unităţi pe an într-o perioadă de cinci ani.

Cei de la Renault speră să ia un start rapid pe piaţa vehiculelor electrice, care ar trebui să reprezinte circa 10% din piaţa auto la nivel mondial până în 2020. Cei de la Renault-Nissan speră să devină lideri de piaţă pe acest segment până atunci, iar modelele Nissan Leaf şi Renault Fluence ZE ar trebui să fie cele două atu-uri în această luptă.

Via | Turbo.fr

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru