Rimac Concept_One - supercarul electric din Croaţia

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Miercuri, 14.09.2011
Croaţii de la Rimac aproape au trecut neobservaţi ieri la Frankfurt în ciuda campaniei de teasing intens. Supercarul electric Concept_One a fost însă prezentat oficial.

Concept_One este un supercar electric creat de Rimac Automobili din Croația. Conceptul lor dezvoltă 1.088 CP și este propulsat pe patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Comunicatul de presă oficial spune că Concept_One cântăreşte 1.650 kg şi poate atinge 100 km/h în doar 2.8 secunde. Viteza maximă este de 305 km/h iar autonomia dată de setul de acumulatori de 92 kWh ajunge pentru 600 km autonomie!!! Cifre impresionante în comunicatul Rimac, ce vor putea fi verificate doar când vor împrumuta supercarul electric pentru un test drive. Până atunci trebuie să îi credem pe cuvânt.

Caroseria din fibră de carbon a fost desenată de Adriano Mudri. Acesta a ales linii simple, fluide, clasice pentru un supercar. Designul interiorului a fost efectuat de un fost angajat Pininfarina, Goran Popovic. Pielea pentru tapiţerie a fost furnizată de firma specializată Vilner din Bulgaria.

Mate Rimac, patronul acestei firme a mai declarat că Concept_One va fi fabricat într-o serie limitată la 88 de unităţi iar livrările vor începe în 2013.

Via | Rimac Automobili

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru