Saab a demarat productia noului 9-5

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 06.12.2009
Constructorul suedez Saab a demarat productia noii generatii a lui 9-5. Modelul a fost prezentat pentru prima data publicului in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

In ciuda situatiei grele in care se afla, constructorul suedez Saab a demarat productia noii generatii a lui 9-5. Primul exemplar care a parasit linia de productie a uzinii din Trollhattan a fost un Saab 9-5 Turbo care dispune de un propulsor pe benzina.

Modelul a fost prezentat pentru prima data publicului in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care a avut loc in luna sptembrie a acestui an. Noul Saab 9-5 preia numeroase elemente de design inaugurate de conceptul Aero X, iar la interior suedezii au montat o multime de gadget-uri de ultima generatie, care fac din acest model un concurent serios in segmentul premium.

In ceea ce priveste motorizarile, noul Saab 9-5 va dispune de un propulsor diesel care livreaza 160 de cai putere si un motor pe benzina de 2.0 litri si 220 de cai putere. Varful de gama va fi reprezentat de un V6 de 2.8 litri capabil sa ofere 300 CP si un cuplu motor de 400 Nm. Noua generatie a lui Saab 9-5 reprezinta punctul de plecare pentru o revenire a constructorului suedez, acesta fiind un semn clar ca Saab mai are de aratat inca multe in lumea auto.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • Fircau Vasile
    Rip SAAB! Urmeaza Volvo!
    1 31
  • styopka
    felicitari
    bravo saab
    26 2
  • mihai2001
    Masini deosebite
    E pacat totusi ca inca lumea crede doar in BMW sau Mercedes ca si marci de lux.
    Saab aduce si un pic de caracter in peisaj spre dif de nemti.

    Succes SAAB !
    32 2
  • claudiu
    Saab
    si mie imi place SAAB ....
    9 1
  • serios
    volvo si saab..is masini foarte serioase.si bune.doar ca nu toti le inteleg.saab poate si rip,dar volov mai are de trait.
    3 4
  • Am fost foarte surprins cum de Saab a vandut in Romania doar 39 de modele in primele 9 luni din acest an. Sper ca Saab si Volvo sa fie mult mai bine primite de publicul roman. Sper ca odata cu lansarea lui 9-5 sa aiba mai mult succes.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru