Şeful Ferrari: ”Urmaşul lui Enzo va fi dezvăluit la sfârşitul anului”

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.05.2012
Luca di Montezemolo a reconfirmat în acest weekend data de lansare a modelului care va călca pe urmele lui Enzo. Supercarul va fi primul hibrid de serie al Scuderiei.

După ce la mijlocul lunii martie anunţa că vom vedea urmaşul lui Enzo la finele acestui an, Luca di Montezemolo, şeful Ferrari, a reconfirmat în acest weekend data de debut a supercarului. După modele ca F50, F40 şi vechiul Enzo, Ferrari se pregăteşte să scrie din nou istorie cu un model special, o maşină cu imagine puternică, un adevărat vârf de gamă.

Urmaşul lui Enzo va marca şi deschiderea unui nou capitol în istoria constructorului italian: lansarea primului hibrid de serie, după cum însuşi Montezemolo a declarat. “La sfârşitul acestui an vom dezvălui noul Enzo, un model extrem de exclusivist, care va fi, de altfel, şi primul nostru hibrid de serie“.

Şeful Ferrari a continuat şirul afirmaţiilor, preferând să aducă în discuţie şi succesul comercial înregistrat în ultima perioadă. “După un 2011 extraordinar, începutul de an ne-a adus o evoluţie pozitivă a tuturor indicatorilor de creştere. Avem o gamă compusă din modele noi, echipate cu cea mai nouă tehnologie.

Mai mult, toate creaţiile noastre oferă o reducere semnificativă a consumului şi emisiilor, în medie cu 30%.“

Urmaşul lui Enzo nu va mai prelua numele celebrului fondator al Scuderiei italiene, alegerea urmând să fie făcută în viitorul apropiat de către membrii comitetului executiv. Mai multe surse din interior sugerează că înlocuitorul va fi cel mai puternic Ferrari produs vreodată, sub capotă urmând să se ascundă un ansamblu hibrid chiar mai generos decât V12-le de 740 de cai al noului F12 berlinetta.

via l egm

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru