Seful Mercedes: "Ne dorim o alianta cu BMW"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.05.2009
In Germania ar putea lua nastere o colaborare stransa intre cei mai importanti actori de pe piata modelelor premium. Mercedes a anuntat oficial ca isi doreste o colaborare pe picior de egalitate cu BMW.

Criza economica se pare ca ii apropie pe marii constructori de automobile. Intr-un interviu recent, Dieter Zetsche, directorul general executiv al Daimler, a declarat ca isi doreste o cooperare "ca parteneri egali" cu rivalii de la BMW.

In prezent, cei doi constructori germani au incheiat un acord de achizitie comuna a componentelor auto, care presupune achizitionarea a 100 de piese ce nu compromit identitatea celor doua marci. BMW si Daimler mai colaboreaza si pentru dezvoltarea unei tehnologii hibride suficient de competitive pentru a rivaliza cu cea regasita pe Toyota Prius.

Zetsche a declarat: "In general, vad doar cateva zone unde cooperarea este in principiu exclusa. E clar ca suntem doua companii independente, al caror succes pe piata depinde de puterea marcilor noastre, deci integritatea brandurilor este imperativa. Acest lucru trebuie constientizat in orice moment, dar nu este o chestiune care sa impiedice cooperarea extinsa", a incheiat Zetsche, citat de Mediafax.

Referindu-se la o posibila colaborare mai stransa cu rivalii germani, directorul Daimler a declarat: "Chestiunile pe care le discutam cu BMW trebuie examinate atent de la inceput, pentru a evita greseli pe parcursul parteneriatului.

De aceea, orice rezultate trebuie sa fie extrem de riguroase", a incheiat Zetsche.

Oficialul Daimler a anuntat ca identitatea brandului Mercedes trebuie mentinuta insa nu a mentionat care capitole vor fi excluse in cazul unei colaborari mai stranse. Comparativ cu rivalii de la Audi si Volvo, cele doua branduri germane au in comun faptul ca produc automobile cu tractiune spate ale caror design si performanta se adreseaza unei categorii aparte.

via | Mediafax

Comentarii (4)

  • andrei
    B-M
    daca se vor rezuma la doar la o colaborare la nivel tehnic, pentru realizarea unei tehnogii hibride(cu adevarat eco) atunci ar fi bine venita.
    8 0
  • si alianta cum o sa se cheme? mercedes-bmwz sau bmw-benz sau simplu bmw (bavaria mercedes works) :))
    4 0
  • LilShaq
    foarte tare
    mie mi se pare o super idee, atat ca imagine cat si financiar. BV!
    3 0
  • ionica
    naspa
    ori e mercedesori e bmw
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru