SHANGHAI 2011: Volkswagen a prezentat conceptul unui scuter electric

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.04.2011
Volkswagen a prezentat la Shanghai un scuter electric numit E-Scooter. Acesta va fi testat în 2012 în China şi ar putea costa mai puţin de 1.000 de dolari pe piaţa respectivă.

Volkswagen a adus la Salonul Auto de la Shanghai un scuter electric. Constructorul german este cel de-al treilea producător de automobile care prezintă conceptul unui scuter electric, după ce Mini şi Smart au venit la Geneva cu câte un model de acest gen. Modelul se numeşte E-Scooter şi este echipat cu un motor electric de 350 waţi, are o autonomie de aproximativ 40 de kilometri şi o viteză maximă de 50 km/h. Masa scuterului este de 20 kilograme, similară cu cea a unei biciclete construită după metode convenţionale.

Bateria lui Volkswagen E-Scooter este de tip nichel-metal-hydride şi este atât de uşoară şi de mică încât poate fi dusă în casă pentru a fi încărcată. Aşadar, clientul nu are nevoie de un garaj, iar vehiculul nu poate fi furat în lipsa bateriei respective. În plus, bateria poate fi încărcată oriunde, fie că sunteţi acasă, la birou sau la o cafenea. Cei de la Volkswagen au gândit şi un model de afacere pentru noul lor vehicul, care ar putea fi bazat pe închirierea acestuia.

Nemţii se gândesc şi la posibilitatea de a comercializa un asemenea vehicul, având în vedere faptul că piaţa din China include 20 de milioane de scutere electrice vândute în fiecare an.

În China, un scuter electric Volkswagen ar putea fi echipat cu lumini cu LED-uri, plastic de calitate, scaun îmbrăcat în piele şi un computer de bord sofisticat, totul la un preţ mai mic de 1.000 de dolari. Spre comparaţie, preţul mediu al unui scuter electric în China este de aproximativ 500 de dolari. Constructorul german ar putea să testeze o flotă de scutere electrice în China în 2012, după care acest model ar putea fi disponibil la nivel global. Preţul modelului va fi mai mic şi datorită faptului că E-Scooter nu este inscripţionat cu sigla Volkswagen, deşi prezintă numele mărcii pe caroseria sa.

În cazul introducerii pe piaţa europeană în regim de închiriere, scuterul electric de la Volkswagen ar fi închiriat din centre speciale amplasate lângă centre comerciale, parcuri de business, gări şi staţii de metrou.

Vehiculele ar putea fi închiriate cu ajutorul unui sistem electronic de înregistrare, lucru care ar ajuta şi la instituirea unui limitator electronic de viteză pentru clienţii care nu au permis pentru a conduce un asemenea vehicul.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • Vasilica
    ati spus ca nu poate fi furat!
    Si daca ii pun eu baterie ce are??!!
    0 3
  • :)
    E prea urat ca sa il fure cineva!
    3 2
  • cam tarziu
    scutere electrice umbla de mult pe strazile din europa, s-au facut si teste comparative intre cele electrice si cele clasice,
    acum s-au trezit
    1 2
  • leduri...
    nu puteau sa lipseasca ledurile...atat de tipice vw-audi :)
    nu ca ar fi nasoale..
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru