Skoda Fabia RS cu motor pe benzina

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 02.06.2008
Desi actuala versiune sportiva Skoda Fabia are motorizare diesel, cehii vor utiliza unitatea TSI de 1.4 litri pentru Fabia RS.

Esential

174 CP va dezvolta motorul pe benzina TSI de 1.4 litri care va echipa viitoarea generatie Skoda Fabia RS.

Skoda va utiliza pe noua Fabia RS o motorizare pe benzina pentru prima data la varianta sport a acestui model. Producatorul ceh ne-a obisnuit prin echiparea versiuni de top Fabia cu propulsoare turbo diesel, oferind in acelasi timp o masina orientata spre performanta dar si spre economia de carburant.

Reinhard Jung, presedintele Skoda, a preconizat ca lansarea noii Fabia RS va fi facuta in doi ani si ca vor utiliza pentru propulsia acesteia motorul pe benzina TSI de 1.4 litri disponibil in cadrul Grupului Volkswagen. “Avem posibilitatea de a-i ridica puterea pana la 174 CP dar nu ne-am hotarat asupra nivelului final de putere”, a declarat Reinhard Jung.

Introducerea unui motor traditional pe benzina pentru noua varianta sport Fabia pare a fi un raspuns din partea celor de la Skoda pentru pretul ridicat al motorinei la pompa care nu este simtit doar in tara noastra. Aceasta miscarea din partea celor de la Skoda ar putea insemna in acelasi timp reintoarcerea in lumea raliului pentru Fabia, in divizia S2000. Cel mai mare dezavantaj al viitoarei generatii Fabia RS ar putea fi doar pierderea cuplului marit.

Via | WorldCarFans

Comentarii (2)

  • cozappz
    "pe bune"
    "Desi versiunile RS de la Skoda au motorizari diesel"? Pentru Octavia sunt disponibile si motorizari pe benzina iar pentru moment nu exista Fabia RS ci doar Fabia Sport.
    0 0
  • hanes76
    fabia rs
    Am o rugaminte la tine ,mai verifica o data ceea ce afirmi,din fericire detin o Skoda Fabia RS,asa ca mai informeaza-te !!!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru