Stig a câştigat procesul cu BBC şi îşi poate publica memoriile

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.09.2010
Ben Collins, pilotul britanic care joacă rolul lui Stig în emisiunea Top Gear, a câştigat procesul intentat de BBC împotriva sa şi poate să îşi publice memoriile.

Britanicii de la BBC au pierdut procesul intentat împotriva lui Ben Collins referitor la publicarea autobiografiei acestuia. Fostul pilot de Formula 3 a fost chemat în instanţă pe motiv că încălca contractul de confidenţialitate semnat cu BBC prin publicarea volumului respectiv. Zvonul recent privind identitatea pilotului misterios al emisiunii Top Gear a apărut în urma unei declaraţii financiare mai vechi a companiei conduse de Ben Collins, care prezenta o serie de facturi de la BBC pentru servicii de condus.

Producătorii emsiunii Top Gear se temeau că popularitatea emisiunii va fi afectată dacă identitatea lui Stig va fi dezvăluită. Potrivit celor de la BBC, doar executivii şi prezentatorii Top Gear ştiau cine este în spatele costumului alb de pilot. În trecut, identitatea lui Stig a fost confundată cu Damon Hill şi Michael Schumacher, în special în perioada în care pilotul german nu a concurat în Formula 1. Mai mult decât atât, a existat şi o editie Top Gear în care Schumacher şi-a dat jos casca de pilot, respecitv în primul episod al celui de-al 13-lea sezon.

Ben Collins a mai avut câteva apariţii pe micul ecran în afara emisiunii Top Gear, acesta fiind dublura într-o serie de filme James Bond. Una dintre scenele jucate de acesta a fost în Casino Royale, când s-a răsturnat cu un Aston Martin DBS.

Soarta cascadorului britanic nu este clară, din moment ce ultimul pilot care şi-a dezvăluit identitatea a fost concediat la scurtă vreme, dar ne aşteptăm ca Stig să fie deja înlocuit de alt pilot în scurtă vreme. Ben Collins a refuzat să răspundă direct la întrebările jurnaliştilor, spunând că încercaţi să mă provocaţi să spun ceea ce nu am voie, referindu-se la întrebarea legată de faptul că este sau nu este pilotul misterios al emisiunii Top Gear. Oficialii Top Gear au negat deja informaţiile legate de Ben Collins în stilul caracteristic.

Via | EGMCarTech

Comentarii (6)

  • naspa
    era o poveste frumoasa faza cu pilotul ascuns. cred totusi ca cei de la BBC au dreptate si cel mai frumos era daca ramanea secreta identitatea
    33 4
  • un coleg
    Este pacat ca un site ca Automarket n-a aflat ca Ben Collins este deja concediat din rolul lui The Stig si inlocuit.
    13 5
  • Next
    Probabil ca se va naste Green Stig ecologistul cum spunea cineva. Care va face ture pe bicicleta, sau va incerca sa scoata cel mai bun consum.
    25 1
  • ce prostie
    nu inteleg ce conteaza cine e in costum, si daca stii cum il cheama sau nu...conteaza ca e cineva intrun costum alb care face ture de nebun p acolo. acu o sa tot vina altii? acu o sa fie roz? acu nu o sa se mai uite nimeni daca se stie cine e?
    si de unde stiti ca nu e regizat totul? ei dicteaza ce sa creada publicul, asa e "oficial". adevarul poate nu se va afla nici o data.
    5 3
  • eustake
    mda
    Cum zice si ufx. Cred ca e regizat totul. Nu-si permitea BBC sa il lase sa isi arate identitatea. Miroase a afacere.
    3 0
  • Alex Radoi
    Off-topic...
    Citind stirea asta, am ajuns la una mai veche, la asta:

    http://www.automarket.ro/stiri/realizatorii-top-gear-criticati-dur-in-anglia-sunt-niste-porci-26892.html

    Sunt ingrozit! La primul comment exista 50 de voturi pozitive, inclusiv al meu, si 6 negative. Deci, daca calculam, 12% din voturi sunt negative, asta insemnand ca in Romania 12% din cetateni sunt poponari sau lesbiene. Doaaamneee... ;))))))))))))))))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru