STUDIU: 5 milioane de staţii de încărcare pentru maşinile electrice până în 2015

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 06.06.2010
Cinci milioane de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice şi hibride vor fi montate în întreaga lume până în 2015.

Un studiu realizat de Pike Research a scos la iveală faptul că tranziţia către modelele electrice şi hibride necesită instalarea a cinci milioane de staţii de alimentare cu energie electrică în întreaga lume. Cercetătorii americani se aşteaptă ca numărul vehiculelor electrice şi hibride să crească în urmatorii cinci ani până la 3.1 milioane de unități.

"Modelele hibride au deschis apetitul şoferilor pentru maşini propulsate de puterea electrică, iar guvernele din întreaga lume sunt concentrate pe crearea unei infrastructuri, capabile să suporte un număr mare de vehicule electrice", a declarat analistul John Gartner. China, Japonia şi Coreea vor investi sume importante pentru dezvoltarea infrastructurii necesare vehiculelor electrice.

În ceea ce priveşte ehipamentul pentru încărcarea bateriilor, Pike Research estimează o creştere masivă a vânzărilor începând cu anul 2011. Primele mutări importante pe această piaţă au fost făcute de producători de nişă precum AeroVironment, Better Place, Coulomb Technologies şi ECOtality.

În prezent, şi giganţii Panasonic, Samsung, şi Siemens încep să îşi facă simţită prezenţa pe piaţă.

Via | Pike Research

Comentarii (7)

  • Vortex66
    nu fiti nebuni mah
    Nu investiti intr-o tehnologie fara viitor, de banii de "prize" mai bine s-ar investi in cercetarea folosirii hidrogenului ca si combustibil alternativ.
    4 2
  • bogdan
    electricele la putere
    Hidrocarburile au tinut 100 de ani , electricele vor rezista 50 de ani, apoi hidrogenul cine stie cat.
    Hibridele sunt cele care au deschis apetitul pt. electrice pentru ca sunt un surogat al acestora.
    4 0
  • interese
    Se pare ca interesele mondiale pt curentul electric bat rationamentul hidrogenului.
    4 0
  • curent= new oil
    petrolul prezentului = curentul electric.

    PS: anuntul de mai sus nu e pentru hidrogenati(drogati)
    ACUM schimbam macazul, ramane problema cine sau ce produce curentul ? SOARELE ,VANTUL sau altceva nociv?
    3 0
  • pret petrol
    nu o sa se ieftineasca benzina/motorina daca vor aparea masini electrice?
    0 0
  • NeoGalaxy
    Pasiunea mea, cursele de Formula 1!
    Multe statii si multi utilizatori, asta si-ar dori producatorii. Acei producatori care oricum nu-si permit sa "bage" mai multi bani in cercetare, este mult mult prea scump sa sara o etapa si nu au nimic de castigat. Exista masini si motoare atata pe baza de hidrogen cat si motoare pe baza de ioni dar costa mult si evident, costa si mai mult sa le produca in masa. Cel mai simplu este sa mearga pe mana masinilor electrice, pana se termina carbunele, petrolul si gazele naturale si dupa aia sa-si puna intrebarea ce fac mai departe. Problema este ca poluarea nu va disparea si evident, problema nu este nici daca mai avem combustibil pentru aceste masini, problema este cum reciclam aerul si cum reparam scutul pamantului. Pentru ca masinile electrice, ionice sau pe hidrogen nu pot repara nici scutul si nici nu pot recla aerul. Cel putin asa vad eu problema cu care ne confruntam. Si sa nu uitam lipsa apei potabile... asa daca tot ne plictisim intre timp.
    4 0
  • :)
    @NeoGalaxy

    Omule,exista tehnologii,dar dupa cum spunea un prieten de pe aici,spune-i lu Abdul al Capano,seic arab,ca petrolul lui nu mai valoreaza nimic,sa si-l bage in c*r.

    Nu se poate asa ceva,astfel,atata timp cat chestia asta cu petrolul mai merge...De ce sa nu ?

    Tu chiar crezi tot ce spun astia pe la televizor?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru