Studiu: Femeile sunt mai precaute la volan decât bărbaţii

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 27.06.2010
În urma unui studiu realizat de institutul francez de opinie publică, a reieşit faptul că femeile sunt mai precaute decât bărbaţii atunci când se află la volan.

În urma unui sondaj realizat de institutul francez de opinie publică a reieşit faptul că femeile sunt mult mai prudente decât bărbaţii atunci când se află la volan. 32 de procente dintre femeile care au fost implicate în acest sondaj au declarat că depăşesc frecvent viteza legală, în timp ce 41% dintre bărbaţi fac acest lucru.

De asemenea, 67% din femei au declarat că radarele fixe şi controalele poliţiei sunt bune pentru siguranţa rutieră. În ceea ce priveşte comportamentul la volan, 19% din bărbaţii chestionaţi au declarat că sunt agresivi în timpul şofatului, în timp ce doar 16% din femei se confruntă cu aceeaşi problemă.

În ceea ce priveşte utilizarea semnalizatorului, 16 procente din femeile care au răspuns acestui sondaj au declarat că îl folosesc foarte rar, in timp ce 23% din bărbaţi au aceeaşi problemă. Bărbaţii au avut însă câştig de cauză la capitolul organizare şi buget. Doar 15% din şoferii de sex masculin nu îşi planifică traseul înainte de plecare, în timp ce 25% din femei nu sunt interesate de acest aspect.

Via | Caradisiac

Comentarii (25)

  • sunt mai precaute.... pentru ca sunt mai nesigure pe ele
    21 3
  • Wow
    Nu mai e studiu britanic!! :)) Bine zis Hadouken
    13 3
  • cristi
    hmmmmmmmm
    din experienta mea barbatii(exceptind pustii de 18-20 ani,care le-au pus parintii in brate un bolid de 2-300 cp..astia-s un pericol public) gresesc mai des,dar mai putin grav,iar femeile mai rar,dar cind o fac,o fac lata...si femeile sint mai ingimfate la volan
    12 3
  • serifu
    femei femei
    mda, am vazut ce precaute is la volan....stau la rosu la semafor si asa tin de volanu ala ca nu au mult si il smulg :)))))))))))))))
    13 4
  • @Cristi
    Da-mi voie sa-ti spun ca e exact invers. Cele mai grave accidente le provoaca in marea majoritate barbatii, tocmai ca unii sunt prea siguri pe ei si nu ia in calcul neprevazutul. O femeie se gandeste de mai multe ori pana sa faca o depasire si asta le salveaza pielea. E adevarat ca in oras o comit destul de des pentru ca fizic reactile lor sunt mai lente si cedeaza emotional mai usor (adica se panicheaza).

    Eu nu vreau sa spun ca se pricep mai bine, departe de mine gandul asta. Dar cel putin la drum lung ma simt mai relaxat cu o femeie la volan.
    9 9
  • lucian
    ...
    As vrea sa va semnalez, in caz ca nu ati observat, ca acest articol se refera la un studiu realizat pe declaratiile oamenilor(si eu pot declara ca depasesc adesea 160 km/h,desi masina nu poate atinge mai mult de 140km/h, si vecinul poate declara ca a avut 4 accidente si ca ia fost suspendat permisul de 6 ori, desi are permis de doar 1 luna si are 45 de ani).Pt mine, un studiu relevant pe tema >
    ar fi acela in care sar lua in calcul accidentele grave, cele usoare,varsta de cand soferul detine permis,cat de mult conduce (km/an)precum si raportul dintre procentul de soferi si soferite din aceea tara. Normal ca daca sotia se urca de 10 ori pe an la volan, cand sotul a baut, este mai prudenta, doar stiti si voi ce sar intampla cu sotia in cazul unui accident.Apoi mai trebuie luat in calcul si daca sofeul este profesionist sau nu(in articol nu se aminteste nimic despre asta);va garantez ca un sofer profesionist este mult mai prudent decat unul amator,inclusiv decat o femeie(nu cunosc femei care sa aibe si alte categorii in afara de A B)
    9 4
  • da sigur
    Sunt atat de precaute ca iti franeaza brusc in fata ca nu au vazut ce semn de circulatie era agatat la stalp.
    Aseara de ex. erau 2 pustoaice intrun Polo de prin 1996, dadeau claxoane si flash-uri sa se dea lumea la o parte domne, ca trec saraciile soselelor.
    Nu-mi spuneti acuma ca nu ati intalnit un caz in care o femeie sa va scoata din sarite in trafic.
    6 2
  • sunt mai precaute pt. ca le este frica
    3 2
  • 70% din femeile care le vad la volan sunt un pericol public.Circula normal pana dau de ceva neprevazut, ca doar in coloana la 40 la ora stie oricine sa mearga.Multe nu au nici cea mai mica urma de reflexe sau simt la volan.Sunt si soferite foarte bune, muuult mai bune decat multi soferi, dar rar vezi asa ceva.
    Esan are dreptate, mai ales pustoaicelele sunt foarte indisciplinate in trafic, copile proaste care si-au luat carnetu pe banii lui taticu combinati cu fuste scurte si decoltee adanci.
    10 1
  • Un studiu facut de cativa specialisti germani a aratat ca femeile produc mult mai putine accidente decat barbatii,sunt mai precaute ca iei,dar toate asta vin din nesiguranta de care dau dovada in trafic,lipsa de reactie si lipsa aprecierii distantei(Ex: intr-o depasire...)
    Nu mai tin minte unde am citit,dar era un articol in germana.
    1 1
  • exista o singura explicatie....psihologica .....femeile sunt NEVOITE sa fie mai atente di cauza faptului ca atentia distributiva e inferioara atentiei barbatului care are atentie distributiva mai bine dezvoltata...cititi si va veti convinge! astfel barbatul avand acest tip de atentie isi formeaza un fel de reflex conditionat dar acesta nu intotdeauna da rez.ultatul scontat din cauza imprevizibilului
    3 2
  • @jake
    depinde cum s-a facut studiul.Evident ca femeile cauzeaza mai putine accidente in conditiile in care poate 30% din soferi sunt femei.La fel cum un numar mic de Porsche vezi in service, aia nu inseamna ca sunt mai fiabile.
    4 1
  • @femei
    Femeile la "volan" sunt proaste rau.
    Ele sunt mai putine ca noi la volan , sunt 5% , daca ar fi ele vreo 95% la volan ar creste nr accidentelor cu vreo 50% cel putin.
    Femeie e femeie oricat ar dori drepturi egale cu barbatul tot femeie ramane.
    O femeie nu poate fi sofer de Formula 1 , o femeie nu poate fi SUDOR , o femeie nu poate ridica la haltere 250Kg sau 300kg.
    O femeie e femeie e un suflet de femeie mai gingas si mai domol nu trebuie sa-si bage nasul in lucruri barbatesti si invers.
    4 5
  • @BMW
    ...n-am mai "vazut" un retardati ca aici de muuuuult timp. Banuiesc ca pe voi va claxonez cand nu dati semnal la schimbarea directiei sau mergeti cu 5km/h si va uitati dupa femei pe trotuar...
    4 3
  • Din experienta proprie, marea majoritate a femeilor conduc (foarte) bine pana la un anumit punct. Iar cand gresesc, o fac intr-un mod de-a dreptul stupid. Stiu o tipa care acum cateva zile si-a lovit masina intr-un mod enervant: sambata dimineata, era ea si o masina pe strada, a vrut sa vireze la stanga intr-o intersectie si nu a acordat prioritate celui care venea din fata. In conditiile in care merge foarte mult prin Bucuresti la ore de varf cand traficul este infernal, fara nici o problema.
    Nu vreau sa par misogin dar nu cred ca am vazut 10 femei stapane pe volan. E adevarat ca de cele mai multe ori nu conduc cu viteza, nu se baga in depasiri aiurea sau riscante, sunt mai precaute, insa uneori atat de precaute incat franeaza brusc si fara motiv, blocheaza intersectia, suna pietonii pe trecere etc. :)
    4 2
  • @ redactia , nu mai stergeti aiura
    cele cateva femeicare conduc relativ bine sunt exceptia care confirma regula, fac mai putine accidente pebtru ca sunt mult mai putine si conduc foarte putin comparativ cu barbatii.
    9 0
  • @BMW
    istoria e o buna dovada ca femeile sunt capabile de multe si uneori o fac mai bine ca barbatii.Michele Mouton e cea mai cunoscuta prin victoriile ei in Grupa B la volanul Audi-ului quattro, a fost foarte aproape de a fi prima femeia campioana mondial dar din motive tehnice s-a clasat pe 2 la general.Si la noi in tara sunt foarte multe femei care concureaza in diverse raliuri si culmea o fac bine, deci se poate.Nu sunt adeptul ideii ca locul femeii e la cratita, ca si barbatul poate si are dreptul sa faca orice isi doreste sa faca, de aceea sunt femei sudori, muncitoare pe santier, mecanici auto si asa ma departe.Asta depinde de femeie evident, prietenei mele de exemplu nu-i este rusine sa dea jos alaturi de mine o cutie de viteze sau sa pregateasca o caroserie pentru vopsit pe langa asta imi si repara amplificatoarele prin casa.Deci se poate si chiar e de incurajat.
    4 4
  • @mowgli
    Sa nu uitam nici de Jutta Kleinschmidt.:)
    2 5
  • cristi
    @zzz
    aoleu, eu nu ma simt bine niciodata pe scaunul din dreapta...prefer sa stau in spate cind nu conduc eu ...bine chestia asta se-nrimpla rar...cele enuntate mai sus de mine sint din experienta proprie nu din auzite sau din ce cred eu despre femei...apropo avem o prietena de familie care are un corvett...probabil ca-mi da clasa la sofat(si nu sint chiar un ageamiu am peste 500000km ''la bord''),dar tot nu m-as sui cu ea in masina
    3 2
  • manu smith
    lectia de citire
    Se pare ca, in afara de mine, nimeni nu a inteles ce scrie articolul. Studiul a fost organizat de institutul FRANCEZ de opinie publica, dar nu specifica si locul, deci trag concluzia ca e vorba de Franta.
    Nu specifica si care femei? deci doar frantuzoaicele cu carnet...
    Doamnelor si domnilor, conform concluziilor trase de mine, articolul de mai sus ne prezinta situatia Frantei, pe tema respectiva.
    Daca ar fi vorba de Romania, ar trebui specificat: sondajul s-a facut in Romania, si cei care au luat parte la el sunt soferi romani.
    Mare lucru domn`le si cititul asta... va ambalati atata, cand nici macar nu stiti ce se intampla in jurul vostru...
    Si ca ultima problema care nu a fost prezentata in articol, si cred ca este important si pentru francezi si pentru romani:
    Vorbitul la telefon nu se ia in calcul? Ma refer la telefoanele tinute in mana, in timp ce dai semnal, schimbi viteza, claxonezi, apesi si pedala de frana....Toate in acelasi timp.... Stiu ca se poate, dar e legal?... Dar soferii francezi fac la fel ca si soferii romani?
    As vrea si eu sa stiu.
    2 4
  • salcia
    Ce revelatie
    Nu vreau sa comentez studiul sau sa intru in probleme de metodologie stastistica, dar vad ca aici e un fel de reuniune a misoginilor din trafic. Concluzia majoritatii comentatorilor ar fi, din cate inteleg eu, ca femeile mai bine sa-si vada de treaba lor (care o fi aia), decat sa incurce traficul.
    Sincer, as putea enumera o lista foarte lunga de femei care s-au distins in domenii considerate a fi apanajul barbatilor, dar nu cred ca are sens sa-mi pierd vremea, si in plus voi oricum le stiti pe toate, nu-i asa?
    P.S.: nu uitati ca pana de curand femeile nu aveau drepturi, erau "cetateni de mana a doua", pentru ca, de-a lungul istoriei s-a impus forta fizica bruta, din pacate (cu minime exceptii). Si aici vorbesc despre lumea "civilizata". Iar in unele colturi ale lumii nu au nici acum dreptul de a conduce, este un "privilegiu" rezervat exclusiv barbatilor (ca si "dreptul" de a avea acte de identitate etc.). Cu o mentalitate ca a voastra, de ce va mirati ca femeile (unele dintre ele, sa nu generalizam) sunt mai nesigure?! Mai ales intr-o societate inapoiata si misogina cum e cea romaneasca... Iar daca e sa judec dupa comentariile voastre, imi vine sa cred ca sunteti de acord ca dreptul de a conduce o masina ar trebui sa apartina in exclusivitate populatiei masculine, superioara din toate punctele de vedere fata de cea feminina.
    Pheeew, asa m-am saturat de genul asta de misoginism/ sexism de doi lei!
    1 7
  • @ SALCIA
    are rost sa enumar o multime de barbati care s-au descurcat sau se descurca CEL MAI BINE in toate domeniile (POLITICA , STIINTE , ARTA , GASTRONOMIE , INDUSTRIE , MEDICINA , ETC) inclusiv acelea in care sunt considerate apanajul femeilor ? zi pisi? vrei egalitate ? atunci sa iti faci singura pana :) - nu este vina noastra ca suntem mai puternici , mai inteligenti ,mai spirituali , mai sensibili , etc PS . vorbesc in general
    10 1
  • serifu
    @rti
    "zi pisi? vrei egalitate ? atunci sa iti faci singura pana "

    =)))))))))))))))))))

    cel mai tare comment
    10 0
  • salcia
    De ce nu ma mira oare
    comentariile de genul celor facute de tine, RTI?! Sau cum sa gandim pana la genunchiul broastei... Oare femeile, pana spre sfarsitul secolului 20, au avut ocazia sa se implice prea mult in orice fel de domeniu, sau au fost tinute la crescut copii, slugarit in casa etc. (vad prea bine ca unii si in ziua de azi tot acolo cred ca le e locul)?! Cum oare se puteau afirma in cateva zeci de ani, dupa ce au fost tinute sub obroc mii de ani (unele sunt tinute si acum, si inclin sa cred ca si tie ti se pare normal asa)?!
    Dar de, sa ne dam cu parerea, fara sa gandim prea mult, ca tot e sport national... 3 vorbe din putul gandirii le poate scoate oricine.
    Da, eu vreau egalitate, si ma descurc si cu pana, iar cine nu se descurca, poate apela la un ajutor specializat. Nu e cazul de masculi care, doar pentru ca au avantajul fortei fizice, se simt asa, un fel de semizei care privesc condescendent spre produsele inferioare ale naturii... Cat despre "pisi", no comment, poate doar bleah!
    1 1
  • @salcia
    si ajutorul specializat... , crezi ca o sa vina niste amazoane ? :) te rog fi serioasa , cat despre faptul ca a-ti fost ,, tinute sub obroc '' - ( daca vei studia istoria vei observa ca nu este asa , a exista o perioada de matriarhat iar in lume antica romana femeile au avut un statut mai bun decat in sec 16-17 de ex ) daca femeile erau superioare nu ajungeau acolo ,clar ? cred ca este normal ca toti sa aiba sanse egale in viata ,dar de aici pana la a spune ca sunteti egale este cale lunga , tot timpul o sa fiti in urma noastra , la orice pentru ca asa este programat genetic . PS. pisi - este o ironie nu te supara asa ,dar imi dai mult de gandit din felul cum ai scris ultima propozitie :))
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru