Tata Technologies a prezentat conceptul unui vehicul electric la Detroit

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.01.2012
Tata Techonologies a dezvoltat concepul unui vehicul electric pe care l-a prezentat la Salonul Auto de la Detroit. Modelul nu va intra în producţie prea curând.

Tata Technologies a adus la Salonul Auto de la Detroit un concept electric numit eMO. În cazul în care acest vehicul ar fi introdus în producţia de serie, preţul său ar fi de 20.000 de dolari, dar oficialii companiei care l-a creat nu au nicio intenţie de producţie pe moment. Electric Mobility concept este doar un vehicul de studiu, creat fără un constructor anume în minte. Dacă există producători de automobile interesaţi de producţia respectivului vehicul, indienii sunt dispuşi să le ofere această oportunitate.

Potrivit lui Warren Harris, Preşedinte Tata Technologies, modelul "simbolizează viitoarea eră a ingineriei auto indiene". Tata eMO EV Concept a fost înscris în Michelin Challenge Design, un concurs care provoacă participanţii la dezvoltarea unor vehicule inovatoare. Concursul Michelin are loc în fiecare an şi doreşte să apropie relaţia cu comunitatea designerilor prin combinarea inovaţiei tehnologice cu design-ul pentru a dezvolta vehicule pe care consumatorii vor să le cumpere şi la volanul cărora se vor simţi bine.

Conceptul eMO EV este echipat cu două motoare electrice şi este alimetnat de o baterie specială, răcită cu lichid.

Respectiva baterie oferă un nivel ridicat de energie datorită celulelor speciale cu care este echipată şi are o capacitate de 18.4 kWh. Cu o singură încărcare, vehiculul poate să parcurgă 161 de kilometri, iar viteza maximă este de 105 km/h. Suspensia faţă este tip MacPherson, în timp ce suspensia spate este semi-independentă. Modelul este echipat cu sistem electronic de control al stabilităţii şi are şi direcţie electrohidraulică.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru