Test cu Toyota iQ: 812 kilometri parcursi cu doar 32 de litri de benzina

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 29.01.2009
Toyota Marea Britanie a organizat un test de consum cu minionul iQ. Acesta a reusit sa scoata in medie 3.95 litri/100 km.

Esential

812 kilometri a parcurs echipa Toyota in cadrul testului de consum cu iQ.
3.95 este consumul calculat in regim mediu mixt pentru motorul de un litru si 67 de cai putere.

Toyota Marea Britanie a realizat un test de consum cu noul model de oras iQ, rezultatele acestuia fiind aproape incredibile pentru un model de asemenea dimensiuni: consum mediu de 3.95 litri/100 km si nu mai putin de 812 kilometri parcursi de iQ cu un singur plin de rezervor (32 de litri). Cartea tehnica a modelului arata cifre ale consumului mediu mixt de 4.3 litri/100 km. Modelul testat a avut sub capota singurul motor pe benzina din echiparea lui iQ, acesta dispunand de trei cilindri de 996 cmc care dezvolta 67 de cai putere.

O echipa Toyota a testat modelul plecand din orasul Brighton, tinta fiind Oxford. Traseul a fost unul complex, cu 18 orase prin care a trecut caravana iQ. Din pacate pentru rezultatul final al testului, masina a trebuit sa se confrunte cu o vreme capricioasa si cu traficul din marile orase britanice: "Marea dificultate in atingerea rezultatelor este reprezentata de trafic. Daca am fi putut sa inlaturam traficul si semafoarele de pe traseu, am fi reusit sa batem cifrele avansate de constructor in cartea tehnica fara sa ne chinuim.

Insa am prins o multime de semafoare si o multime de alti soferi care s-au gandit ca e bine sa ne depaseasca si apoi sa inectineasca atunci cand ne aflam la viteza perfecta de croaziera. In acele momente am fost nevoiti sa franam si sa pierdem, astfel, multa energie", spune Simon, unul dintre pilotii de ocazie ai lui iQ.

Atrunci cand datele computerului de bord aratau faptul ca masina a ajuns la kilometrul 783 - numarul de kilometri la care, dupa cartea tehnica, rezervorul ar fi trebuit sa fie gol - acul care indica nivelul de combustibil se afla la mijlocul zonei rosii. Masina a reusit sa mai parcurga inca 29 de kilometri din acel moment.

Intregul test a fost relatat live, pe un blog construit special de Toyota pe site-ul sau din Marea Britanie. Puteti vedea o galerie foto completa a testului de doua zile AICI.

via | GlobalMotors

Comentarii (4)

  • andrei
    IQ
    va avea succes masinuta asta
    dar cam ce pret va avea?? in romanica?
    1 0
  • toteu
    Si renault face cu symbol 3.9L/100 (ma rog fiind diesel) cu putere mai mare si cilindree la fel... de ce tre sa sune consumul de 4% asa de mare lauda ?
    0 2
  • nelutzu
    eu
    ma ce ma stresati voi astia cu renault ..inscrieti-va pe un forum si laudativa acolo jegu de masina..nu stiu daca se poate ridica vreodata renault la nivelul toyota,si probabil de era diesel motorul scoteau sub 3 consumu
    2 0
  • Etienne
    IQ
    Masinuta va fi cam scumpa, se pare ca va sari de 13000 de euro. Ceea ce o duce in segmentul masinilor mici de fite (Fiat 500, Smart). Si aici e deja o problema: esti ori fitos ori inteligent? IQ e interesanta, dar la vremuri de criza asteptam niste preturi mai decente de la o masina de 3 metri, dotata in plus fata de Aygo cu mai multe airbag-uri.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru