Th!nk Ox intra pe piata

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 22.04.2008
Modelul 100% electric construit de norvegienii de la Th!nk va fi vandut in Europa si SUA.

Esential

80 CP are modelul electric norvegian.

TH!NK Global, producatorul norvegian de vehicule electrice, a anuntat ca isi va relua activitatea in Statele Unite ale Americii si Europa.

Producatorul norvegian a construit un model electric la sfarsitul anilor ’90, model care a fost vandut in SUA prin reteaua Ford, proprietarul de la acea vreme. Th!nk a fost achizitonat in 2003 de compania elvetiana Kamkorp Microelectronics sub patrimoniul careia au ajuns la faliment. Un grup de investitori norvegieni au salvat brandul nordic si au demarat reinceperea productiei de vehicule electrice.

Jan-Olaf Willums, CEO Th!nk, a declarat ca va produce in serie conceptul Ox, prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Modelul electric va fi vandut atat in SUA cat si in Europa si va beneficia de sistemele de propulsie electrica distribuite de companiile americane A123 Systems si EnerDel.

Modelul electric Th!nk Ox are o putere de 80 de cai si poaste accelera de la 0 la 100 km/h in circa 8.5 secunde.

Via | MotorAuthority 

Taguri: Ox, Th!nk

Comentarii (1)

  • cam la cati ?!
    Cam care ar fi pretul unui astfel de model ?! Si cam din ce an ar intra pe piata? Consider ca ar avea succes (daca pretul si autonomia vor fi decente), nu numai in randul fitzosilor. De astfel de modele avem nevoie, daca tot avem o medie orara de 10km/h in bukale... iar pasajele, parcarile supraetajate si sincronizarea semafoarelor se lasa indelung asteptate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru