Toyota a creat un nou tip de plastic ecologic

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 14.10.2010
Lexus CT200h este primul model al concernului Toyota care va beneficia de noul plastic ecologic bio-PET pentru unele componente de la interior.

Japonezii de la Toyota au dezvoltat un nou tip de plastic pentru modelele lor. Plasticul respectiv este ecologic şi conţine 30% trestie de zahăr. Până în prezent, materialul respectiv a fost utilizat pentru fabricarea sticlelor PET ecologice. Cei de la Toyota sunt primii care au introdus acest material în habitaclul unui automobil. Debutul în producţie va avea loc la bordul lui Lexus CT200h şi va fi utilizat pentru realizarea componentelor din interiorul portbagajului.

Toyota vrea să lanseze un nou model în următorii ani care va avea un interior realizat în proporţie de 80% bio-olietilenă Tereftalată, sau bio-PET pe scurt. Modelul respectiv va fi mai ecologic deoarece nu va avea nevoie de o cantitate la fel de mare de petrol pentru a fi realizat, iar materialul bio-PET este mult mai rezistent la uzură şi căldură decât actualele mase plastice folosite la autoturisme.

Pe lângă utilizarea unei fabrici ecologice pentru producţia de Prius în Japonia, cei de la Toyota mai au numeroase alte iniţiative de acest gen. Preşurile folosite la unele modele beneficiază de aportul unui material derivat din porumb, iar toate modelele sunt optimizate pentru un consum minim de carburant.

Recent, constructorul nipon de automobile a lansat în România versiunea hibridă a lui Auris. A treia generaţie a lui Prius beneficiază încă de la lansare de cealaltă noutate ecologică a celor de la Toyota, un tip de plastic ecologic realizat prin injecţie.

Via | Just-Auto (înreg.)

Comentarii (3)

  • bordul asta de la lexus are asa o tenta de bord de bmw!
    3 14
  • RazdaQ
    @ady
    a compara bordul asta cu cel de bmw este exact cum ai compara un cal cu o camila. N au absolut nimic in comun si mi se pare ca arata mult mai bine bordul asta decat orice bord de la orice bmw.
    6 4
  • @Ady
    Eu inteleg ca esti fan BMW (nici mie nu-mi displac), dar a compara un Lexus cu BMW, chiar si un bord mi se pare destul de fortat. Recunosc ca seamana cu bordul unui BMW poate doar prin numarul de butoane, adica multe
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru