Toyota a prezentat o versiune sport a lui iQ

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.01.2011
Toyota a venit la Tokyo cu o serie de modele noi, printre care s-au strecurat şi câteva concepte. Unul dintre acestea este iQ GRMN Racing Concept.

Toyota a prezentat o versiune de competiţie a lui iQ la Tokyo. Modelul este bazat pe ediţia GRMN a lui iQ, vândută în doar 100 de exemplare, pentru a realiza un model de competiţie alături de cei de la Gazoo Racing şi MN tuning. Modificările au atacat toate aspectele lui iQ, de la interior, până la motor şi exterior. Potrivit unor surse care au preferat să rămână anonime, motorul de 1.3 litri cu patru cilindri în linie al lui iQ a fost supraalimentat şi oferă 121 CP şi 158 Nm.

La nivelul exteriorului, modelul a fost schimbat complet. Fie că vorbim de jantele din aliaj de dimensiuni mari, de kit-ul estetic agresiv, care include un set de praguri laterale, o bafră faţă specială şi o bară spate cu difuzor de aer integrat, toate elementele cu care este echipat acest model emană sportivitate. Pentru un plus de stabilitate, Toyota iQ beneficiază şi de un spoiler montat pe hayon.

Interiorul lui iQ a fost convertit total pentru competiţii, lăsând în urmă design-ul inovator care i-a costat pe japonezi multe milioane de yeni cheltuite pe cercetare. Deşi versiunea originală a modelului beneficiază de patru locuri, modelul din imagini a renunţat la locurile din spate pentru un rollcage complet, iar scaunele din faţă au fost înlocuite cu un set de scaune sport echipate cu centuri de siguranţă în patru puncte. Bordul a primit un set de ceasuri care măsoară temperatura uleiului, temperatura lichidului de răcire şi presiunea furnizată de compresorul mecanic.

Pe lângă asta, modelul a primit un set de pedale sport, un volan sport şi un schimbător de viteze cu un aspect sportiv.

Via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • tomita
    :drooling:
    :D
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru